Home Blog Bambook review: waarom je voor een uitwisbaar notitieboekje zou moeten gaan

Bambook review: waarom je voor een uitwisbaar notitieboekje zou moeten gaan

door Miriam Groot

In de chaos die het zelfstandig ondernemersleven soms kan zijn, is er één ding dat mij een beetje rust kan geven, namelijk een lijstje. To do-lijstjes, prijzenlijstjes, telefoonnummers of boodschappenlijstjes: ik verslind ze.

Dit is een gesponsord, maar uiteraard oprecht artikel. Lees meer over gesponsorde samenwerkingen.

Uitwisbaar notitieboekje: een review

Helemaal niet zo duurzaam eigenlijk, want in het tempo dat ik mijn notitieboekjes vol schrijf, zou ik bijna verantwoordelijk zijn voor het kappen van een compleet bos. Ik heb boekjes gebruikt van steenpapier en van andere gerecyclede materialen, maar ook die belanden uiteindelijk volgeschreven in de container. Dat weggooien, daar houd ik niet van. Dat doet ook iets met mijn mentale welzijn – ik zie afval als een probleem. Tijd voor een oplossing, dus. Heel lief: van Bambook mocht ik hun uitwisbare (to) Do-Book testen, evenals een zelf samengesteld uitwisbaar notitieboekje.

Wat is een uitwisbaar notitieboekje?

Uitwisbaar houdt in dat je de geschreven teksten weer kunt wissen, waardoor je de bladzijdes opnieuw kunt gebruiken. Zie het als een whiteboard, maar dan in schriftvorm. De schriftjes worden gemaakt van bamboe (vandaar dus ‘bambook’) en het speciale ‘whiteboard papier’. Met de speciaal bijgeleverde marker kun je ongegeneerd lappen tekst schrijven. Foutjes wis je met de gun achterop je stift. Voor grotere fouten of voor het wissen van complete teksten, raad ik een doekje en wat water aan. Hiervoor kun je trouwens ook een schoonmaakkitje aanschaffen via Bambook. Good to know!

Veeg je het niet uit met je hand?

Ik ken whiteboards en whiteboardmarkers vooral als moeilijke dingen waarbij je ontzettend moet uitkijken dat je de tekst niet uitveegt. De inkt uit de markers van Bambook droogt na 5 seconden, dus de tekst zal niet zo snel wegvagen. Megafijn!

Hoe zit dat met een uitwisbaar notitieboekje voor linkshandigen?

Ook aan linkshandigen wordt gedacht, want niets is vervelender dan een hand vol inkt. Omdat het na die 5 seconden droogt, zit je sowieso gebakken. Bij de A3 en A4 notepad zit de ringband aan de bovenzijde, wat het schrijven nóg makkelijker maakt als linkshandige. Ik heb het zelf helaas niet kunnen testen, want ja, ik heb natuurlijk geen linkerhand 😉

Zelf een uitwisbaar notitieboekje samenstellen

Het is ontzettend makkelijk om een uitwisbaar schriftje van Bambook helemaal te maken zoals jij ‘m graag ziet. Je hebt de keuze uit verschillende soorten covers én pagina’s. Van maand- en weekplanner tot simpele lijntjes, van ruitjes tot bladmuziek en van blanco pagina’s tot stippellijntjes. Dit zijn alle keuzes:

  • Gelinieerd
  • Combi van Blanco & lijn
  • Blanco
  • To-do list
  • Do Book: maand- & weekplanner, habit tracker
  • Ruit
  • Dotted
  • Bladmuziek

Hoe duurzaam is Bambook?

Heb ik Bambook zo al genoeg in de hemel geprezen? Wacht maar, want er is nog meer! Omdat het schriftje een leven lang mee gaat, is het natuurlijk een duurzamere keuze dan welk papieren schriftje dan ook, maar dat weerhoudt Bambook er niet van om nóg beter te doen. Voor elk verkocht product plant het bedrijf een boom. Een kleine, maar mooie stap om ontbossing tegen te gaan en de biodiversiteit te herstellen.

Daarbij worden verzendingen afgeleverd per fiets. Voor Nederlandse verzendingen werkt Bambook namelijk samen met Fietskoeriers. Ook weer een manier om CO2-uitstoot te verminderen, dus!

Lees ook: 15 vegan friendly cadeautjes onder de 15 euro

Waar kun je een Bambook uitwisbaar notitieboekje kopen?

Bambook koop je in verschillende winkels in Nederland en België. Check op hun website een lijst met verkooppunten waar je een uitwisbaar notitieboekje van Bambook kunt kopen. Daarbij kun je ‘m natuurlijk online bij ze bestellen.

Ook leuk: het kan ook zijn dat je het ook zomaar krijgt van je werk- of opdrachtgever. Bambook heeft het namelijk interessant gemaakt voor bedrijven om hun logo op de boekjes te laten afdrukken, waardoor personeel en zakenrelaties soms een duurzamer schriftje cadeau krijgen. Goed idee, toch? 

Nou, je leest het: ik ben helemaal fan. Mocht je enthousiast zijn geworden en zelf ook een Bambook willen bestellen: ik ben ontzettend benieuwd voor welke variant je dan gaat! Laat je het even weten in de comments?

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

2 Reacties

Ans 29 maart 2021 - 08:01

Ik ben vooral ook heel benieuwd hoe duurzaam de productie is! Is er bijv. veel water voor nodig?

Reageer
Miriam Groot 7 april 2021 - 12:21

Hee Ans, ik heb het even voor je nagevraagd. Dit is de reactie:

Leuk dat mensen kritisch kijken naar producten, altijd goed om mensen scherp te houden! Qua water is er in principe hetzelfde nodig als een ‘gewoon notitieboek’ omdat de pagina’s van papier zijn er zit alleen een speciale coating overheen wat ervoor zorgt dat het uitwisbaar is. Wij hebben vorig jaar een LCA (Life Cycle Assessment) laten uitvoeren van ons product en na 3x je Bambook wissen maak je dus positieve impact ten opzichte van een ‘gewoon’ notitieboek. Dat is dus op alle vlakken een positieve impact: energie, water, uitstoot, productie, transport, etc. Dus daar zijn we best trots op! 🙂 Omdat Bambook herbruikbaar is heb je de duurzame optie van papier.

Hopelijk hiermee je vraag te hebben beantwoord.

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie