Home Blog Dit is het eco friendly beddengoed van je dromen

Dit is het eco friendly beddengoed van je dromen

door Miriam Groot

Niets is zo fijn als ontwaken onder beddengoed waarvan je weet dat het goed is voor milieu, mens en dier. Yumeko weet dat als geen ander. Vandaag lanceren zij hun nieuwe lente/zomer collectie genaamd ‘Pluk de dag’.

Yumeko: change the world sleeping

Wanneer je ooit onder een dekbedovertrek van Yumeko heb mogen slapen, wil je niet meer anders. Yumeko is een Amsterdams bedrijf dat gelooft dat je dromend de wereld kunt veranderen. De gehele keten voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en de strengste normen, want de wereld moet verduurzamen. Alle materialen worden gemaakt met de hoogst mogelijke aandacht voor flora en fauna — zo ook de nieuwe lente/zomer collectie, bestaande uit maar liefst negen prachtige bloemendessins.

Bloemenweelde

De lente geeft ruimte aan nieuwe mogelijkheden, nieuwe dromen, nieuw perspectief. Overal waar je kijkt, ontluikt nieuw leven en toont de natuur haar veerkracht op eindeloos veel verrassende manieren. Met aandacht voor de bloemenweelde om zich heen, heeft Maartje Mastboom – product designer bij Yumeko – de lente/zomercollectie ‘21 vormgegeven.

Tijdens de eerste lockdown in 2020 maakte Maartje foto’s van de bloemen die ze tijdens haar lunchwandelingen tegenkwam tussen de straatstenen van Amsterdam, en deelde deze met beeldend kunstenaar Maartje van den Noort. Zij zocht vervolgens in haar archieven naar tekeningen van voorjaarsbloeiers. Door deze tekeningen te combineren met het kleurpalet van Yumeko, is een collectie ontstaan die het vrolijke voorjaarsgevoel vangt én versterkt. ‘Pluk de dag’.

Lees ook: Vegan in de slaapkamer: waar let je op?

Kleurenpalet

Het kleurenspectrum beslaat een waaier van fris en helder tot warm en zomers. Zo is de ‘Narcissus’ rijk en diep ambergoud als de zon, en de ‘Cornflower’ licht helderblauw als een frisse lentelucht. Daarnaast vind je de stijlvol sensuele ‘Dusty Rose’, voor lange zwoele nachten, maar ook stralend goud, als een zomerse zondagmorgen. Verder is er hemels wit te vinden, gebroken wit en olijfgroen. Yumeko is ook op zoek gegaan naar de ‘perfecte streep’ – die ze hebben uitgevoerd in twee kleuren; de Natural streep van ongeverfd linnen, en een helderblauwe streep – beide in combinatie met Pure White op gewassen linnen. 

Duurzaam katoen, linnen en Tencel™

De nieuwe collectie bestaat uit de fijnste materialen, zoals 100% biologisch, zacht perceel katoen en glanzend katoen satijn. De nieuwe Narcissus, Perfect Stripes en Dusty Rose zijn uitgevoerd in duurzaam gewassen linnen. De Green Stripes Chambray is een combinatie van enerzijds een streepmotief en anderzijds een prachtig helder natuurgroen, uitgevoerd in een stof van katoen vermengd met het duurzame Tencel™. De productie van Tencel™ verbruikt maar liefst 71 procent minder water en vergt 49 procent minder CO2 dan de productie van gangbaar/niet biologisch katoen. 

Bekijk de nieuwe collectie van Yumeko hier!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Dit artikel bevat Affiliate links. Door via deze links te kopen, steun je The Veggie Reporter. Dit kost jou niets extra’s!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie