Home Blog Boekrecensie: Easy Vegan Feelgood

Boekrecensie: Easy Vegan Feelgood

door Dillian

Vegan food voor een good mood, dat is waar het in dit boek Easy Vegan Feelgood, met lekker makkelijke Italiaanse recepten, om draait. Om je op een gemakkelijke, snelle en toegankelijke wijze te helpen richting een plantaardige leefstijl met allemaal finger licking lekkere vegan recepten om je goed door te voelen.

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Dillian Easy vegan Feelgood van Living The Green Life. Benieuwd? Lees snel verder!

Easy Vegan Feelgood van Living the green Life

Easy Vegan Feelgood is het derde boek van Sanne van Rooij, oprichtster van het platform Living the Green Life. Eerder verschenen van haar al de boeken Easy Vegan 1 en Easy Vegan 2. Na dit boek is zelfs het vierde boek Easy Vegan All-day breakfast verschenen. In dit derde boek draait het om Feelgood recepten geïnspireerd op de Italiaanse keuken.

Bij Feelgood denkt Sanne aan dagen waaraan ze de fijnste herinneringen heeft; in haar geval vakanties in Italië. Zodoende dat de Italiaanse keuken het uitgangspunt werd voor dit kookboek. Om door middel van lekkere, makkelijke Italiaanse recepten dat feelgood vakantie gevoel weer op te roepen.

Eerste indruk

Het boek heeft een handzaam compact formaat en ziet er qua vormgeving en kleuren aantrekkelijk uit. Alle recepten zijn voorzien van een foto, er staat duidelijk bij vermeld welke ingrediënten en keukenhulpjes er nodig zijn, wat de bereidingstijd is en voor hoeveel personen het is. Ook staat er bij of een recept glutenvrij, sojavrij of notenvrij is.

De meeste recepten zijn snel en gemakkelijk te maken met weinig benodigdheden en de ingrediënten zijn goed verkrijgbaar in de gewone supermarkten.

Het boek is onderverdeeld in de volgende hoofdstukken: basisrecepten, ontbijt, lunch, antipasti, diner, dessert, treats en drinks. In het laatste hoofdstuk worden ideeën voor dagmenu’s gegeven met de recepten uit de verschillende hoofdstukken.

Easy Vegan feelgood

La dolce Vita in een vegan jasje

In de basis is de Italiaanse keuken al plantaardig, maar daarnaast veganizde Sanne voor dit kookboek enkele traditionele recepten of bedacht er een verrassende twist op.

Het boek start met basisrecepten als sauzen, oliën en pesto. In het hoofdstuk ontbijt vind je allerlei lekkers zoals ontbijtwraps met fruit, ontbijttaart met bramen en bessen, een polenta cake, of juist iets hartigs zoals een frittata. Voor de lunch kun je denken aan mini pizza van zoete aardappel, fruit carpaccio, ministronesoep of gnocchi. Als anti pasti bijvoorbeeld risotto balletjes, focaccia en een aantal vegan kazen.

In het hoofdstuk diner kunnen enkele klassiekers als risotto, lasagne en pizza natuurlijk niet ontbreken. Of wat dacht je van een quinoa-venkel burger, een pasta taart of een pasta carbo-nada? Het klinkt allemaal stuk voor heerlijk. Zit je nog niet vol na al dit lekkers dan kun je als desserts of treat bijvoorbeeld gaan voor een panforte, een vegan panna cotta, een peren chocolade cake of een spannende sinaasappel tofu cheesecake.
Je ziet het al wel, heel veel lekkers in dit boek en eigenlijk te veel om op te noemen.

En is het Feelgood food?

Het boek is absoluut een aanrader.  Er staan heerlijke recepten in: van traditionelere Italiaanse maaltijden tot recepten met verrassende originele smaken of smaakcombinaties. En alles natuurlijk vegan! Het boek ziet er aantrekkelijk uit en van de foto’s krijg je direct trek. De recepten zijn niet ingewikkeld om te maken, je hebt er weinig in voor nodig en alle ingrediënten zijn goed verkrijgbaar in de supermarkt. Het is heel gevarieerd- van hartig tot zoet, maaltijd tot snack tot drankje. Voor ieder is er wel wat wils in dit boek te vinden of je nu van de Italiaanse keuken houdt of niet.

Kritiek puntje vind ik wel dat  ik de titel wat misleidend vind. Bij feel good recepten denk ik namelijk niet per sé aan alleen Italiaanse recepten. Feelgood food kan wat mij betreft uit alle werelddelen komen en niet specifiek uit Italië. 

Ander punt van kritiek is dat bij een gerecht aangegeven staat of het glutenvrij, sojavrij of notenvrij is. Echter: dit klopt niet altijd. Soms staan er recepten in die bijvoorbeeld wel soja- of glutenvrij zijn, maar waarbij dit niet aangegeven staat. Dit kan mensen op het verkeerde been zetten die hier specifiek naar op zoek zijn.

Maar al met al is dit boek een aanwinst voor op je boekenplank. Of je nu net start met plantaardig eten of al wat langer vegan eet, of je nu een keukenprins of prinses bent of niet, dit boek is voor iedereen die van lekker eten houdt en op zoek is naar lekkere recepten met een mediterraans tintje. Want van al dit heerlijks ga je je absoluut goed voelen.

Kleine fun fact: tijdens haar stage bij Living The Green Life heeft Miriam (The Veggie Reporter) meegeholpen aan dit kookboek!

Easy Vegan feelgood

Easy Vegan Feelgood
Sanne van Rooij, Living the Green Life
Kosmos
Prijs: €22,50
ISBN 9789021572543

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie