Home Blog Boekrecensie: Easy vegan all-day breakfast

Boekrecensie: Easy vegan all-day breakfast

door Dillian

Is het ontbijt je favoriete eetmoment van de dag en zou je het liefst de hele dag door ontbijtjes eten? Dan is dit boek Easy Vegan All-day breakfast het perfect boek voor jou.

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Dillian Easy vegan all-day breakfast van Living The Green Life. Benieuwd? Lees snel verder!

Easy Vegan all-day breakfast

De term all day breakfast is een begrip dat je de laatste jaren steeds meer hoort. Van oudsher is de term ontbijt vaak verbonden aan een gerecht dat je in de ochtend eet. Maar waarom zou je bepaalde dingen alleen voor 12 uur kunnen eten? Waarom niet op een ander tijdstip van de dag als je daar op dat moment zin in hebt? Een havermoutje hoef je toch niet per se in de ochtend te eten? Misschien heb je juist in de middag wel trek in een stapel pancakes of een smoothiebowl. Of heb je juist in de ochtend zin in een stevige hartige maaltijd. Zo is het concept all day breakfast ontstaan: gerechten die normaal als ontbijt bestempeld zouden worden, maar die je eigenlijk de hele dag door kunt eten.

Easy Vegan serie

All day breakfast is het vierde boek van Sanne van Rooij uit de Easy Vegan serie. Eerder verschenen al de boeken Easy Vegan 1 , Easy Vegan 2 en Easy Vegan Feelgood. Sanne is de oprichtster van het platform Living the Green Life, waarop ze mensen inspireert meer plantaardig te gaan eten en te laten zien dat dit op een gemakkelijke snelle en toegankelijke manier kan. Aangezien ontbijten de favoriete maaltijd van Sanne is, werd dit het onderwerp van haar nieuwe boek.

Plantaardige ontbijtrecepten die je de hele dag door kunt eten, dat is waar het in Easy vegan all day breakfast om draait.

Easy Vegan all-day breakfast

Ontbijten is veelzijdig.

Met ontbijt kun je eindeloos variëren: zoet, hartig, gezond, guilty pleasures, licht, zwaar. Van snelle ontbijtjes tot wat langer in de keuken staan of ontbijtjes die je al van te voren kunt maken. Alles komt terug in dit boek.

Er staan totaal zeventig recepten in. De ontbijtrecepten zijn verdeeld in verschillende hoofdstukken: Snelle ontbijtjes, Licht & Gezond, Lazy Sunday, Mood Boosters, Let’s Celebrate, Drink your breakfast en To Go.

Net als de vorige boeken heeft dit boek een compact handzaam formaat, mooie vormgeving en fotografie en ziet het er aantrekkelijk uit.  Elk recept is voorzien van een foto, er is duidelijk aangegeven welke ingrediënten en keukenhulpjes er nodig zijn, wat de bereidingstijd is, voor hoeveel personen het is en of een gerecht glutenvrij, sojavrij of notenvrij is. Bij veel recepten staan nog suggesties voor variaties die er op mogelijk zijn. 

Keuzeprobleem

Zelfs als je niet van ontbijten houdt of als je het ontbijt in de ochtend liever overslaat, zul je veel inspiratie uit dit boek kunnen halen. Want de recepten hoef je niet per se als ontbijt te eten, maar ze  kunnen ook prima als lunch, snack of soms zelfs als diner. Het zal moeilijk worden om te kiezen wat je gaat maken, want alles klinkt lekker.

Er staan bekendere recepten in zoals zoals overnight oats, yoghurt met granola , chiapudding, smoothiebowl, pancakes en crackers met jam, maar op de meeste van deze recepten bedacht ze een leuke twist. Zoals een tiramisu chiapudding, nutella overnight oats of cinnamon roll pancakes. Maar wat dacht je van een zoete pizza Hawai, rood fruit crumble, broodpudding, pinda choco shake of een karamel smoothie? Klinkt goed, toch?

Ook kun je de bakker in jezelf wakker maken en aan de gang gaan met het bakken van kardemombuns, avocado scones, bagels, pretzels en rozijnen notenbrood. Of taarten zoals een upside down perencake, raw carrotcake of bosbessentulband. Want taart als ontbijt kan immers ook, nietwaar?

De liefhebbers van hartig zullen ook niet teleurgesteld raken. Denk aan zoete aardappel fritters, frittata, vegan shakshuka, mushroom galette, tomatenquiche, vegan omelet, hartige wafels, vegan souffles, pesto broodjes… Eigenlijk lijkt alles me wel lekker in dit boek en dat overkomt me niet vaak!

Aanrader

Het zal je niet ontgaan zijn, maar ik ben enthousiast. Wat een geweldig boek is dit! Er staan ontzettend veel lekkere recepten in, en of je nu van ontbijten houdt of niet- je kunt er zeker inspiratie uit halen. Of je nu een snel of een on the go ontbijtje wilt, iets lichts of iets zwaars. Iets over de top of een lekker lazy Sunday ontbijtje, zoet of hartig; alles kun je hier in terug vinden. De meeste recepten zijn eenvoudig om te maken zonder ingewikkelde ingrediënten. Er staan wat bekendere gerechten in, maar ook spannende nieuwe met bijzondere en originele smaken of variaties op de bekendere recepten. 

Of je de maaltijden nu in de ochtend, de middag of de avond wilt eten, dat maakt niet uit, want op elk moment van de dag zullen ze heerlijk smaken!

Easy Vegan all-day breakfast

Easy Vegan  All-day Breakfast
Sanne van Rooij, Living the Green Life
Kosmos
Prijs: €22,50
ISBN: 9789021577920

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie