Home Blog Boekrecensie: Vegan Street Food

Boekrecensie: Vegan Street Food

door Lotte

Vegan Street Food laat zien dat de verschilende Aziatische keukens enorm geschikt zijn voor vegans! De Zweedse zussen Lamyai Vozzi en Aidah Samphani runnen samen een vegan lunchroom. In dit boek delen ze fusion recepten die geïnspireerd zijn door Thais, Indonesisch en Chinees streetfood. 

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Lotte Vegan Street Food van Lamyai Vozzi en Aidah Samphani. Benieuwd? Lees snel verder!

Vegan Street Food: fijne ingrediënten

Uiteraard bevat Vegan Street Food enkel plantaardige gerechten, welke daarnaast ook nog eens helemaal glutenvrij zijn! Dit boek is dus ideaal als je vegan eten moet combineren met een gluten-allergie. Voor degenen die op de gezonde tour zijn, is Vegan Street Food minstens net zo geschikt. Geraffineerde suikers vind je in geen enkel recept terug. Bovendien spelen groenten en peulvruchten de hoofdrol en zul je gegarandeerd een goede mix aan voedingsstoffen binnenkrijgen als je uit dit boek kookt.

Een ander voordeel is dat de recepten in Vegan Street Food niet bestaan uit een waslijst aan gekke ingrediënten die moeilijk te krijgen zijn. Veel van de kruiden die gebruikt worden, kun je gewoon in de supermarkt kopen. Al is een tripje naar de toko voor wat nieuwe producten natuurlijk ook hartstikke leuk!

Het water loopt je in de mond!

Wanneer je door het kookboek bladert, krijg je meteen zin om te eten! Als je de kleurrijke gerechten ziet, wil je waarschijnlijk alles proeven. Het is daarom extra fijn dat er bij ieder recept een foto staat. Qua soorten recepten bevat Vegan Street Food van alles wat: kleine hapjes, avondmaaltijden, desserts, sauzen en zelfs drankjes. Deze recepten staan allemaal door elkaar heen, maar gelukkig bevindt zich achterin het boek een register waarin je de gerechten makkelijk kunt terugvinden.

Lees ook: Boekrecensie: Azië van Meera Sodha

De wortelsalade uit Vegan Street Food
De Pittige zoetzure wortelsalade uit

Lekker combineren

Als je niet kunt kiezen welk je recept je als eerste wil maken, is er goed nieuws: veel van de recepten zijn goed te combineren. Voor hoofdgerechten, zoals de massaman curry, gebruik je namelijk de saus of currypasta die je in een ander recept hebt leren maken. Naast de wat kleinere gerechten kun je bijvoorbeeld de pittige zoetzure wortelsalade (welke trouwens heerlijk is!) eten als bijgerecht.

En een maaltijd is natuurlijk niet compleet zonder toetje! Probeer bijvoorbeeld de panna cotta met framboos of sesam-dropijs, als je op zoek bent naar een spannendere smaak.

Conclusie

Het boek van de twee zussen is een perfect basiskookboek voor vegans die de verschillende Aziatische keukens willen leren kennen. De recepten zijn makkelijk, veelzijdig en kunnen eigenlijk niet fout gaan. Doordat de meeste ingrediënten ook in Westerse keukens gebruikt worden, is het misschien iets minder geschikt als je op zoek bent naar nieuwe, authentieke smaken uit het Verre Oosten. Wie echter zin heeft in heerlijk Vegan Street Food, moet dit kookboek sowieso hebben!

Vegan Street Food
Lamyai Vozzi & Aidah Samphani
Forte Culinair
Prijs: €22,50
ISBN 9789462502093 

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie