Home Blog Fast-food nieuws: Burger King heeft nieuwe vegan burger én nuggets!

Fast-food nieuws: Burger King heeft nieuwe vegan burger én nuggets!

door Willemijn van Elderen

Of de Burger King vegan opties heeft? Nou en of! Vegan burgers eten is er geen probleem, maar wist je dat er nu ook vegan nuggets zijn?

Mocht je een beetje op de hoogte zijn van het nieuws binnen het plantaardige circuit, dan is het je vast niet ontgaan dat Burger King een nieuwe vegan burger in Nederland heeft! Maar het nieuws gaat nog verder; Burger King heeft namelijk ook plant-based nuggets aan het menu toegevoegd! 

Vegan bij Burger King: Long chicken nu plantaardig

Eerder verscheen al de Plant-Based Whopper bij de fastfoodketen, maar nu werd het tijd om de kip onderhanden te nemen. In samenwerking met De Vegetarische Slager is nu de Vegan Long Chicken in Nederland aangekomen! Deze wordt geserveerd op een lang broodje met sesamzaadjes, sla, plantaardige mayonaise en een plantaardige burger. De pret gaat verder: De Vegetarische slager heeft er namelijk mede voor gezorgd dat er vegan kipnuggets op het menu staan! Deze zijn verkrijgbaar in vier, zes, negen of twintig (!) stuks. De vegan nuggets kunnen gecombineerd worden met de plantaardige sausjes die Burger King aanbiedt, namelijk Barbecue, Curry, Sweet & Sour en Ketchup.

Whopper misschien niet 100% vegan

Bij de Plant-Based Whopper wordt aangegeven dat de burger op dezelfde manier wordt bereid als de plantaardige variant. Het volgende staat vermeld op de website: “Deze sandwich bevat een plantaardige burger. Deze plantaardige burger wordt op dezelfde wijze bereid als onze originele WHOPPER®, zodat deze dezelfde unieke flame-grilled smaak krijgt. Door deze bereidingswijze kan de Plant-Based WHOPPER® mogelijk sporen van rundvlees bevatten.”

Dit betekent dus dat er niet gegarandeerd kan worden dat de burger honderd procent vegan is. Dit geldt echter niet voor de Vegan Long Chicken en Nuggets! Deze worden namelijk in de King Fries frituurpan gebakken waardoor deze apart zijn van de reguliere Long Chicken en nuggets!

Vooruitstrevende keten

Burger King behoort tot een van de bekendste fastfood-ketens. Door het groeiende aanbod van vegan alternatieven bij de keten, is het een van de meest vooruitstrevende fastfood restaurants. McDonalds is een hele tijd geleden begonnen met een proef voor de vegan McPlant burger, echter is er nog geen zicht op een toekomstige verkoop hiervan. KFC is bezig met het verder ontwikkelen van plantaardige alternatieven, maar hier is ook nog geen datum voor te prikken.

Bij welke fastfood-keten zou jij graag een vegan alternatief op het menu willen zien?

Bron: Burger King, Beeld: De Vegetarische Slager

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en heel veel andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie