Home Blog New York Pizza stopt maand lang met pizza tonijn

New York Pizza stopt maand lang met pizza tonijn

door Aafje

Zoals we allemaal inmiddels wel weten gaat het niet zo goed met onze oceanen. Veel populaties van verschillende vissoorten kelderen omlaag, zo ook tonijn. New York Pizza speelt hierop in door vanaf vandaag voor een maand lang met de verkoop van tonijn pizza’s te stoppen! 

Pizza eten en de oceaan redden met de vegan New York Pizza

New York Pizza heeft via een nieuwsbrief aan de pizzafans laten weten dat ze vanaf nu alleen nog maar tonijnvrije pizza’s verkopen. Dit zijn de Veggie Tuna Melt (vegetarisch) en de Vegan Tuna Melt (veganistisch!). Goed nieuws voor de tonijn, dus! Daarnaast doneren ze per verkochte tonijnvrije pizza €1,- aan Sea Shepherd, een internationale organisatie zie zich inzet voor het behoud van leven in de oceanen. Sea Shepherd gebruikt directe actie om het leven in de oceanen te beschermen en werkt samen met autoriteiten om illegale visserij tegen te gaan. 

De Vegan Tuna Melt is nog niet zo heel lang in het assortiment van de keten te vinden. Door dit algemene nieuwsbericht worden er veel pizza-fans bereikt en worden er hopelijk veel duurzame en/of vega(n) zaadjes geplant — daar houden wij van.

Nu op Netflix: Seaspiracy, de indrukwekkende opvolger van Cowspiracy

Vegan Tuna Melt

De pizza is belegd met tomatensaus, vegan kaas, rode uit, cherry tomaat, vegan tonijn, olijven, ijsbergsla en knoflookolie op de rand en is verkrijgbaar vanaf €9,99. Heel fijn dat jij en jouw pizza-cravings nu samen iets goeds kunnen doen voor de wereld. 

Volgens de nieuwsbrief zullen we de komende weken van New York Pizza meer horen over deze campagne en de tonijn. Laten we stiekem hopen dat de campagne zo goed aan slaat, dat de pizzabakkers permanent stoppen met de verkoop van tonijn en doorzet op deze duurzame tour. 

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en heel veel andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Bron en beeld: New York Pizza

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie