Home Lunch Vegan tuna melt tosti

Vegan tuna melt tosti

door Miriam Groot

Ultiem comfort food: dat is deze vegan tuna melt tosti! Helemaal plantaardig en gemaakt met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt. Hallo nieuwe favoriete lunch?!

Vegan tonijn, waar kun je het kopen?

Heb je de blikjes visvrije tonijn van Sea So Good al gespot bij de Albert Heijn? Ik werd er zo blij van! Niet eerder was vegan tonijn zo makkelijk in een supermarkt hier in de buurt te vinden. Die van is De Vegetarische Slager namelijk vegetarisch (zit helaas melk in) en die van was Good Catch eigenlijk alleen online verkrijgbaar of bij de Coop. Wat trouwens wel een ritje waard is, ik ben groot fan! Je kunt het trouwens ook makkelijk zelf maken met een mengsel op basis van kikkererwten. Zie hier!

Anyways, ik besloot er gelijk maar een gouwe ouwe mee te maken. Een recept dat ik veel maakte toen ik net op een studentenkamer ging wonen: tuna melt tosti!

Geen fan van tonijn-smaak?

Tip: geen tuna lover? Dit is ongetwijfeld ook erg lekker met vegan gehakt of kipstuckjes!

Meer vegan lunch tips

Als je op zoek bent naar meer inspiratie voor een goede, vegan comfort food lunch, dan wil je de volgende recepten misschien ook wel proberen!

Nog steeds op zoek naar inspiratie? Check dan mijn 31 recepten voor een overheerlijke, vegan lunch bij je thuis (en to go).

Vegan tuna melt tosti

Vegan tuna melt tosti

Miriam Groot
Ultiem comfort food: dat is deze vegan tuna melt tosti! Helemaal plantaardig en gemaakt met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt. Hallo nieuwe favoriete lunch?!
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blikje visvrije tonijn op water kies Good Catch voor glutenvrij
  • 1/2 el vegan mayo
  • 1 tl sriracha optioneel, wel erg lekker
  • 4 boterhammen
  • 1/2 rode ui
  • 1 el augurkenblokjes
  • 2 plakjes vegan cheddar ik gebruikte Nature&Moi
  • ±10g plantaardige smeerboter

Instructies
 

  • Laat de vegan tonijn uitlekken (wanneer nodig) en doe in een kom. Meng de sriracha en mayonaise erdoor en verdeel over twee boterhammen.
  • Snijd de halve rode ui in dunne ringen en verdeel samen met de augurkenblokjes over de visvrije tonijn. Dek af met de plakken cheddar en de andere twee sneetjes brood.
  • Verhit een ruime koekenpan. Bestrijk de buitenkanten van de tosti’s met de plantaardige boter en bak de tosti’s in 6-8 min. goudbruin. Keer halverwege. GENIET!
Trefwoord comfort food, glutenvrije optie, lunch, vegan, vegan vis
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Vegan tuna melt tosti

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie