Home Blog Westland Kaas en Those Vegan Cowboys slaan handen ineen en lanceren nieuw plantaardig merk!

Westland Kaas en Those Vegan Cowboys slaan handen ineen en lanceren nieuw plantaardig merk!

door Willemijn van Elderen

WildWestLand; het gloednieuwe plantaardige merk dat is ontstaan uit een samenwerking tussen Westland Kaas (Old Amsterdam en Maaslander) en Those Vegan Cowboys (De Vegetarische Slager). De slogan van het geheel nieuwe merk luidt: “Know how since 1936, no cow since 2020”. En de producten zijn deze zomer al in de supermarkt te verwachten!

Vegan kaas op basis van gras

Met deze samenwerking is weer een nieuwe stap op de plantaardige markt gezet aangezien Westland Kaas de eerste Hollandse kaasmaker is die haar assortiment besluit uit te breiden op plantaardig gebied. Samen met Those Vegan Cowboys hebben zij het doel om niet alleen de milieuvriendelijkste, maar ook de lekkerste kaas te ontwikkelen. Deze samenwerking kon niet tot een meer passende naam leiden: WildWestLand. Deze kaas zal ontwikkeld worden vanuit de basis: gras.

Tja, als iemand nu zegt dat veganisten gras eten, kun je het deze keer bevestigen! Aan het concept moet nog wel wat gesleuteld worden want de grote grazers in de wei zijn niet betrokken bij het proces.   

Het kaasmeisje

Wanneer men aan Nederland denkt, denkt men vast ook aan het typerende kaasmeisje. WildWestLand heeft besloten een typisch kaasmeisje als mascotte te gebruiken dat de trots van de familie in de toekomst nog wil dragen, maar daarnaast is smaak wel van uiterst belang. De makers geven aan dat het meisje een cowboy ontmoet met wilde ideeën over een stalen koe — en de rest is Fromance. Voor de titel ‘Fromance’ is gekozen om de gezamenlijke plantaardige ambities te vieren, zo geeft het merk aan. Mocht je het kaasmeisje al willen volgen, je kunt haar vinden onder de naam @wildwestland_annie.

“Ik hoop dat onze samenwerking met Westland Kaas ertoe leidt dat hun doelstelling om in 2036 klimaatneutraal te zijn gepaard gaat met 100% plantaardig en 1000% groei in omzet. Dat zou heel fijn zijn voor de koeien, hun kalveren, de mensen en de planeet”

Verder innoveren met harde kaas

Fromance zal niet het eindstation zijn van het merk of de samenwerking. Het is slechts een opstap naar meer. Het ultieme, meest duurzame en lekkerste product moet nog ontwikkeld worden. WildWestLand gaat namelijk alle opbrengsten investeren in hun innovaties; plantaardige varianten van harde kaas!

WildWestLand binnenkort te koop

We moeten alleen nog heel eventjes wachten; de eerste producten zullen namelijk pas midden juni in de winkels verschijnen. Het assortiment bestaat vooralsnog uit slechts drie smaken: een traditionele neutrale variant op roomkaas met de naam ‘Cream Passionel’, het kruidenparadijs wordt betreden met ‘Garlic & Herb Affair’ en de milde smeerbare ‘Unguilty Pleasure Dip’.

Een uitbreiding van dit assortiment is dus niet uitgesloten, maar dat wordt waarschijnlijk later dit jaar. Welke lijkt jou het lekkerste?

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en heel veel andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

3 Reacties

Nelleke 25 mei 2021 - 11:23

Wat goed! Ik ben zó benieuwd, want Old Amsterdam en Maaslander waren wel een paar van mijn favoriete kazen toen ik nog dierlijke producten at. Ik ben vooral benieuwd naar ‘Garlic & Herb Affair’, maar de andere 2 natuurlijk ook. Ik ben nou eenmaal een knoflooklover haha.

Reageer
Jan-Cees Hoogeveen 26 mei 2021 - 19:23

Ik hoop dat ze spoedig succes hebben. Ziet er 👍uit

Reageer
Saskia Knijft 30 augustus 2023 - 18:10

Waar koop ik dit merk in Gorinchem en omgeving?

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie