Home Beauty en verzorging Weg zomerdipje, hallo zonnetje

Weg zomerdipje, hallo zonnetje

door Aline

Columniste Aline schrijft over houden van je lichaam en het zomerdipje. Hoe we soms willen verhuizen uit ons lijf, maar ook, indien nodig, voor een nieuwe inrichting kunnen gaan!

Van een winterdipje hebben jullie vast al gehoord. Het is dat neerslachtige gevoel tijdens de donkere wintermaanden. Maar hoe zit het nou met het zomerdipje? Hoe kan iemand zich somber voelen in de zomer?

Onder andere mensen die zich al het hele jaar verdrietig voelen over hoe zij eruit zien.

De zogenaamde ‘beach body’

Zomer is het seizoen van rokjes, jurkjes en korte broekjes. Maar niet iedereen zit erop te wachten om diens lichaam te laten zien. Een uitje naar het strand kan daarom behoorlijk intimiderend zijn. Zodra het zonnetje om de hoek komt kijken, wordt er gesproken over de zogenaamde ‘beach body’. Alsof het een ‘must have’ is om naar het strand te kunnen, net als een strandtas of een zonnebril.

Wellicht dat er ook nog een déjà-vu gevoel bij komt, want vorig jaar voelde je je ook al zo. Maar van de afvaldoelen die je toen voor jezelf hebt gesteld, is er geen een bereikt. Daar komen dus de schuldgevoelens, de autokritiek, het gebrek aan zelfvertrouwen en ja hoor: het recept voor een zomerdipje in compleet.

Lees ook: “Waar blijft je ‘big gesture’?”

Het lichaam als een huis

Nou, mocht je je hiermee identificeren: weet dat ik niet ga vertellen dat je helemaal happy moet zijn, niet te hard voor jezelf et cetera. Je hebt alle recht om een mooier lichaam te wensen en als je vindt dat er ruimte is voor verbetering: ga er vooral voor. Maar weet dat je die verbeteringen pas waar gaat maken als je jezelf nu al weet te waarderen, hoe je ook bent. Simpel gedacht: je houdt van jezelf en je bent dankbaar voor jouw lichaam, dat ervoor zorgt dat jij dingen kunt doen – elke dag weer. Juist daarom wil je er zo goed mogelijk voor zorgen en het zo gezond mogelijk houden.

Als je ontevreden bent met je huis, maar verhuizen is geen optie… Wat kun je doen? Verbeteren waar je kan en zo gezellig mogelijk maken, toch? Je gaat hopelijk niet denken: oh mijn huis is toch al zo rommelig, dus wat maakt het uit dat ik er nog meer troep in gooi en het helemaal niet onderhoud.

Lees ook: “Ik stond altijd huilend in het pashokje”

Ruim het op, zorg ervoor

Mensen lijken echter zo te denken over hun eigen lichaam. Maar weet je wat? Je lichaam is je huis! Ruim het op. Zorg ervoor. Onderhoud het. Verbeter. Om er prachtig uit te zien in een bikini of zwembroek? Nee, om de kwaliteit van je leven te verbeteren, maar heel waarschijnlijk wordt dat andere ook nog eens een mooie bijkomstigheid.

In je lichaam leef jij. En je kan niet verhuizen. Zorg ervoor met liefde en waardering in plaats van ernaar te kijken met verdriet en frustratie. Als je deze weg neemt, stap je straks vol vertrouwen uit de schaduw en loop je stralend in de zon.

Deze column is geschreven voor Aline: mens, vrouw, moeder, expat en vegan. Altijd bezig met het observeren van mensenlijk gedrag. Wat zij hiervan leert, deelt ze graag hier met ons en op @alineindutch.

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en heel veel andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie