Home Beauty en verzorging Duurzame tip: plasticvrije shampoo van Shampoo Bars

Duurzame tip: plasticvrije shampoo van Shampoo Bars

door Willemijn van Elderen

Shampoo Bars is een pionier op het gebied van de verpakkingsvrije shampoo bars, maar ik heb er eigenlijk nog nooit iets van geprobeerd. Tot nu! Lees in deze review mijn bevindingen van de plasticvrije shampoo.

De voordelen van Shampoo Bars

We kunnen er niet omheen: er is een enorm overschot aan plastic in de wereld en dat moet anders. De plastic soup moet verdwijnen. Door producten te kopen waar geen plastic aan te pas komt, kunnen we het gebruik van (niet-gerecycled) plastic verminderen. Door het gebruik van een shampoo bar, een solide shampoo, worden er wel drie (!) plastic flessen bespaard. Het is zelfs zo dat de bars omgerekend goedkoper zijn dan reguliere shampoo in plastic flessen!

De missie van Shampoo Bars is dus ook om het gebruik van een plasticvrije shampoo voor iedereen toegankelijk te maken. Niet alleen op het gebied van de prijs, maar ook op het gebied van het aanbod. Voor veel soorten haartypen en haarverzorging is inmiddels een solide versie te koop; denk aan zilvershampoo, conditioner, douchegel, etc.. Nog een mooie eigenschap is het feit dat Shampoo Bars partners is met het Wereld Natuur Fonds (WNF)! Samen zetten zij zich in voor het voorkomen en verhelpen van verschillende problemen door o.a. plastic.

Een review van Shampoo Bars

Bij het openen van het doosje opent zich al een nieuwe wereld vol overheerlijke geuren. De bars van Shampoo Bars zijn ontzettend luxueus. Dat is ook écht aan de verpakking te zien! Naast het feit dat de kleuren ontzettend mooi zijn, is de afwerking ook van goede kwaliteit. Shampoobars.nl heeft bij mijn bestelling zelfs nog een trioverpakking geleverd in plaats van de bar die eigenlijk besteld was. Wat een verrassing! Ik kreeg een goede selectie om te testen:

  • Trioverpakking Jessie Jazz
  • Shampoo bar vanille 
  • Shampoo bar Eucalyptus 

Trioverpakking Jessie Jazz

Shampoo Bars is de samenwerking aangegaan met model en youtuber Jessie Jazz. Dit resulteerde in de Jessie Jazz collectie. De kleuren van de bars in deze lijn is paars. Jessie heeft voor deze kleur gekozen omdat het staat voor wijsheid, spiritualiteit, kracht, genezing, bescherming, vrouwelijkheid en betrokkenheid. De bloem in het midden van de bar herinnert je eraan om florerend door het leven te gaan. De trioverpakking van deze ontzettend mooie lijn bevat een shampoo bar, conditioner bar en body bar. Allemaal vegan — uiteraard.

Shampoo bar

Om te beginnen vind ik de grootte van de bar heel plezierig. Net als de andere bars van Shampoobars.nl liggen ze prettig in de hand en glibberen ze niet snel weg! Ik moet nu al toegeven dat deze wat mij betreft de lekkerste van de drie andere Shampoo Bars is. De geur is ontzettend prettig, niet te overheersend maar wel aanwezig. Daarbij schuimt de shampoo lekker en zeg nu zelf: ze is prachtig om te zien!

Conditioner bar

Tot voor kort wist ik niet dat conditioner te verkrijgen was in solide vorm! Toen ik deze dus in het doosje tegenkwam, was ik blij verrast. De conditioner mag even intrekken, dus na het aanbrengen niet gelijk uitspoelen. Ik heb van mezelf erg dik en vast haar, niet echt lekker zacht dus. Maar na het gebruik van deze conditioner bar… Ik denk dat mijn haar nog nooit zo zacht is geweest! Je haar wordt er niet fluffy van, maar gewoon lekker zacht! 

Body bar

Ik ben iemand die body bars best wel snel uit mijn handen laat vallen omdat ze óf te groot óf te glibberig zijn. Dat is met de bodybars van Shampoo Bars dus niet het geval! Ik heb deze na veelvuldig gebruik nog geen enkele keer laten vallen! Lucky me 😉 Je huid wordt wel een beetje stroef wanneer je je hebt gewassen, maar dat is alleen maar een prettig idee. Hierdoor merk je echt dat er geen chemische stofjes in de bar verwerkt zijn: lekker natuurlijk dus! De Jessie Jazz body bar schuimt goed en ruikt hartstikke lekker!

Shampoo bar Eucalyptus 

Bij ons thuis worden kruiden vaak ingezet bij het verhelpen van kwaaltjes of bij het ondersteunen van herstel bij griep of verkoudheid, maar het kan nog veel meer! Eucalyptus kan ondersteunen bij lichamelijke problemen zoals wondjes of hoofdpijn. Ook kan het je helpen te concentreren, jaagt het muggen weg en kan het negatieve energieën laten verdwijnen. Een echt wondermiddel dus! Het is een kruid dat best sterk ruikt, dus als je het niet gewend bent, kan het hard binnenkomen. Als je het vaker gebruikt, wordt de geur steeds lekkerder!

Shampoo bar vanille

Deze vanille bar is geschikt voor normaal tot droog haar. Een ideale shampoo voor de droge hoofdhuid. Mijn haar is, zoals ik al zei best wel dik en wordt ook redelijk snel droog, zeker in combinatie met haarverf. Kort nadat ik mijn haar had geverfd, kreeg ik de mogelijkheid om de bars te testen. Ik merkte dat mijn haar best wel snel herstelde! Ik hou over het algemeen niet van een hele overheersend zoete geur als het om verzorgingsproducten gaat. Daarom vind ik het erg prettig dat deze vanillegeur niet heel sterk is. Het is een bar met een vleugje vanille, erg lekker!

Conclusie

In het begin gaf ik al aan dat dit de eerste keer was dat ik iets mocht proberen van Shampoo Bars en ik kan zeggen: ik ben niet teleurgesteld! Ik vind de missie al top, ook omdat het bedrijf samenwerkt met het WNF. De bars ruiken allemaal hartstikke lekker en schuimen goed. Vooral blij verrast ben ik door de conditioner! Al met al ben ik tevreden en zal ik zeker nog eens bij Shampoobars.nl bestellen! Een aanrader, dus!

Welke bars van Shampoo Bar zou jij wel eens willen proberen?

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Shampoo Bars. Voor meer info: lees mijn disclaimer.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie