Home Reviews Boekrecensie: Vegan Party Food

Boekrecensie: Vegan Party Food

door Aafje

Zelf geen inspiratie voor een feestje? Jason’s got your back! Van tafelsettings tot hapjes, hoofdgerechten en cocktails, alles komt in Vegan Party Food aan bod! 

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Aafje Vegan Party Food van Jason Tjon Affo. Benieuwd? Lees snel verder!

Vegan Party Food = kleur! 

Als je niet van kleur houdt, is dit boek niet voor jou (ieder zo z’n ding natuurlijk). Want wauw, wat een knaller van een boek met zestig feestelijke en kleurrijke recepten. Naast dat de foto’s van de recepten enorm kleurrijk zijn, ontbreekt het ook de verdere vormgeving niet aan kleur. De kopjes zijn springen eruit, evenals de titelpagina’s en indexen tussen de hoofdstukken in. Misschien een tikkeltje hysterisch, maar je komt zeker weten in een feestelijke stemming door alleen al het boek door te bladeren! 

Zeven vegan feestjes

Het boek bevat zeven hoofdstukken met elk een ander feestje, zo is er bijvoorbeeld een hoofdstuk met recepten voor een gezellige brunch, een voor je verjaardag en een voor feestdagen. Ik vind het heerlijk vernieuwend dat de hoofdstukken niet verdeeld zijn in ontbijt, lunch, borrel en diner, want persoonlijk vind ik dit altijd een beetje een saaie indeling. Wie vertelt je überhaupt ook dat je geen ontbijtrecept als diner wil eten of andersom? 

Lekker persoonlijk

Superleuk ook dat er van alle feestjes sfeerbeelden zijn met foto’s van meerdere recepten op tafel bij Jason en z’n vrienden. Je hebt echt een beetje het gevoel alsof je in zijn huiskamer meekijkt en hem een beetje leert kennen. Elk recept is ook voorzien met een persoonlijke tekstje over het recept. 

Boekrecensie Vegan Party Food Jason Tjon Affo The Indigo Kitchen

Het perfecte plaatje en de bereidingstijd

Zestig kleurrijke en niet-alledaagse recepten, dus! Wat ik zo leuk vind aan de recepten, is dat ze (bijna) allemaal voorzien zijn van paginagrote foto’s. Eigenlijk zie ik in één oogopslag al of het iets is dat ik lekker zou vinden of niet. De bereidingstijd verschilt van enkele minuten tot een middagje in de keuken staan, maar dit is natuurlijk helemaal prima als je eens wat groter wil uitpakken voor een feestje. 

Voorbereiding: even naar de toko

Ook verschilt de voorbereiding tot een duik in je voorraadkast, een fietstochtje naar de supermarkt om de hoek tot op zoek naar een bepaald ingrediënt in de toko of online. In de randstad of andere grotere steden is dit niet zo’n probleem, maar mocht je in een dorp wonen en geen toko in de buurt hebben, lijkt het mij misschien wat lastig om bepaalde recepten enigszins te volgen. 

Verschillende keukens, voor (bijna) ieder wat wils

Zoals op de achterkant van het boek te lezen is, is Jason zelf Surinaams-Nederlands en veel recepten hebben dan ook zeker Surinaamse invloeden. Zelf vind ik dit een van de lekkerste keukens: je mag mij altijd wakker maken voor een goede roti van de toko of voor Jason’s Surinaamse Bami uit zijn eerste kookboek Vegan Soul food. Naast de Surinaamse recepten staan en ook recepten in voor pasta, risotto, curry en natuurlijk alle zoetigheden zoals taart, cake en baklava. Daarnaast mogen ook de kleurrijke cocktails niet vergeten worden! 

Probeer hier de Vegan pindasoep uit het eerste boek van Jason!

Conclusie

Ik vind Vegan Party Food echt een fantastisch boek, een waardige opvolger van Vegan Soul food en een verrijking van je boekenkast. Wel heb ik het idee dat het boek geen goede match is voor de beginnende vegan of stamppot-en-AVG-eter. Sta je wel open voor nieuwe smaken (of is Surinaams eten al helemaal jouw ding) en fiets je graag een rondje extra langs de toko? Dan is dit kookboek helemaal voor jou! Of je er nu echt recepten uit gaat maken of het boek toch op de plank blijft staan, het brengt sowieso kleur in jouw huis!

Twijfel je of het iets voor jou is? Jason’s feed op Instagram (@theindigokitchen) is een goede afspiegeling van het boek. Dezelfde hoeveelheid kleur en persoonlijkheid staan hier centraal. Neem vooral een kijkje!

Aafje met het Vegan Party Food kookboek

Vegan Party Food
Jason Tjon Affo
Becht
Prijs: €22,99
ISBN 9789023016854

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie