Home Recepten Vegan crème brûlée van kokos

Vegan crème brûlée van kokos

door Miriam Groot

Vegan crème brûlée maken is ontzettend makkelijk. Probeer deze variant met kokosmelk! Ook te vervangen door een plantaardige drink naar keuze. Feestelijk en ontzettend lekker!

Vegan crème brûlée

Het maken van een vegan crème brûlée is ontzettend makkelijk. Om de crème te maken, gebruik je plantaardige melk (kokosmelk in dit geval). Dit meng je met suiker, vanille en agar agar. Dit laatste ingrediënt is een zeewier dat werkt als plantaardige vervanger van varkensgelatine. Je proeft niets van het zeewier. Het komt in poedervorm in een geel zakje en je kunt het vinden bij de Albert Heijn of in de toko.

Allerhande kerstrecepten

Hebben jullie het kerstnummer van de Allerhande al doorgebladerd? Beetje teleurstellend, niet? Zo weinig vegan, terwijl het zo goed mogelijk is! In samenwerking met Lekker Vega en de Vegetariersbond mag ik met een aantal fantastische receptontwikkelaars en vegan bloggers een zootje recepten uit de Allerhande veganizen. Zie hier mijn (eerste) bijdrage, een veganistische crème brûlée van kokos. Ik heb er een video van gemaakt, maar je kunt verder scrollen voor het uitgeschreven recept.

De rest van de recepten kun je vinden op Instagram. Neem vooral ook een kijkje op de websites van Lekker Vega en op die van de Vegetariërsbond!

Ook een lekker toetje: Vegan panna cotta met passievrucht

Fun fact: Allerhande heeft gewoon een recept voor vegan crème brûlée op haar website staan. Deze heb ik gebruikt als basis.

Vegan crème brûlée

Op zoek naar vegan kerstrecepten?

Deze vegan recepten wil je maken voor tijdens de feestdagen!

Vegan crème brûlée

Vegan crème brûlée van kokos

Miriam Groot
Vegan crème brûlée maken is ontzettend makkelijk. Probeer deze variant met kokosmelk! Ook te vervangen door een plantaardige drink naar keuze. Feestelijk en ontzettend lekker!
1 van 1 stem
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Dessert
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 1/2 tl vanille of een vanillestokje
 • 200 ml Fairtrade kokosmelk
 • 400 ml amandel- of kokosmelk
 • 2 el kokosbloesemsuiker
 • 2,5 g agar agar te koop bij AH
 • 2 el bio witte suiker
 • 2 el kokossnippers

Instructies
 

 • Breng de kokosmelk, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, agar agar en de vanille al roerend aan de kook.
 • Haal door een zeef en schenk in vier schaaltjes.
 • Laat het goed afkoelen in je koelkast (buiten werkt nu ook goed, lekker duurzaam).
 • Bestrooi de crème met de witte suiker. Karameliseer met een brander, of plaats de schaaltjes voor ±8 minuten in de oven onder de grill op de hoogste stand. Let erop dat je schaaltjes ovenvast zijn.
 • Bestrooi met kokossnippers.
 • Serveer direct en ENJOY!
Trefwoord dessert, feestje, kerst, toetje
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

3 Reacties

Djuli 22 december 2020 - 14:13

Wauw! Dit lijkt me zo lekker!

Reageer
Renata 27 december 2020 - 07:21

1 ster
Voor mijn dochter heb ik de vegan crème brûlée gemaakt en ik eet dan zelf een hapje mee. Tja, wat zullen we zeggen. Qua structuur kom je een heel eind en de vanillesmaak is ook goed te proeven, maar dan houd het ook wel op. We vonden het allebei vooral een heel erg zoete pudding met een vanillesmaak. Een leuke poging maar dit mag de naam crème brûlee niet dragen. Ik heb zelf vermoeden dat je vooral de eidooiers mist. Die binden niet alleen, maar geven ook veel smaak af en zijn een tegenhanger van de suiker. Ik heb alleen geen idee met welk product je deze smaak zou kunnen vervangen.

Reageer
Miriam Groot 27 december 2020 - 11:59

Hee Renate, wat jammer om te horen! Thanks voor je opbouwende kritiek. De eidooiers zijn inderdaad precies wat de crème brûée niet vegan maken, dus voor een vegan recept wil je die er wel uit laten. Als je iets hebt gevonden dat voor jou wel werkt, laat het me weten! Liefs, Miriam

Reageer

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie