Home Blog Boekrecensie: Magical Morning Methode

Boekrecensie: Magical Morning Methode

door Lisa Maes

De Magical Morning Methode is een zelfontwikkelingstool waarmee je dagelijks oefent om een ochtendritueel van reflectie, dankbaarheid en manifestatie voor jezelf te creëren. Lees de review!

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Lisa Magical Morning Methode van Jenny Schoenmann. Benieuwd? Lees snel verder!

Magical Morning Methode: de indeling

Het boek begint met een inleiding waarin je kunt lezen wat deze methode je allemaal zou kunnen brengen. Daarnaast kom je hier meer te weten over de motivatie van de schrijfster om deze journal te ontwikkelen en op welke wetenschappelijke onderzoeken ze deze methode gebaseerd heeft. Hierop volgt een korte uiteenzetting en toelichting van de vragen waaruit de dagelijkse en wekelijkse check-in momenten bestaan, zodat je beter begrijpt wat hier de bedoeling van is. Nadat je jezelf wat meer hebt verdiept in de methode, ben je klaar voor jouw eerste check-in de volgende ochtend (of diezelfde ochtend nog).

Schrijfoefeningen

De rest van het boek bestaat uit een zich steeds herhalende reeks van schrijfoefeningen. Deze reeks wordt om de zoveel pagina’s opgebroken door een verdiepende oefening of stukje theorie waarmee je je ochtendritueel zou kunnen uitbreiden of verdiepen. Deze oefeningen variëren van tips om makkelijker je bed uit te kunnen komen tot maanrituelen, yoga- en meditatie oefeningen.

Je begint de week (je mag zelf weten op welke dag jouw week begint) met een mindset check-in, waarin je jouw mantra en intenties op het gebied van gezondheid, self care en het verwezenlijken van je dromen voor die week opschrijft. Hierna volgen 7 dagelijkse check-in pagina’s waarin je leert kijken naar hoe je je op dat moment voelt, hoe je je die dag zou willen voelen en op welke wijze je hierin zacht voor jezelf kunt zijn en jezelf hierin tegemoet kunt komen.

Magical Morning Routine review

Door middel van de dagelijkse vragen oefen je om een kwaliteit, iets waar je dankbaar voor bent en een intentie op te schrijven en bepaal je daarnaast je focus en volgende stap(pen) voor die dag. Je eindigt iedere week door te reflecteren op wat er die week heel goed gegaan is, wat je geleerd hebt, wat je geïnspireerd heeft en waar je energie van hebt gekregen. Daarnaast is er ruimte voor wekelijkse aantekeningen en om te tekenen hoe je je op dat moment voelt, wanneer het je niet lukt om dit in woorden te omschrijven of als aanvulling hierop.

De uitstraling van Magical Morning Methode

Ik vind het een mooi vormgegeven boek en ben met name te spreken over de keuze voor het A5 formaat, waardoor je het gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Een bijkomend nadeel van het kleine, maar fijne formaat is dat je weinig schrijfruimte onder de vragen overhoudt. Wanneer je, net als ik, een vrij groot handschrift hebt, ben je hierdoor genoodzaakt om het kort te houden, terwijl je soms toch wat uitgebreider zou willen ingaan op een bepaalde vraag.

De felgele steunkleur zorgt voor een vrolijke uitstraling, maar is bij slecht licht (waar je ’s ochtends toch vrij vaak mee te maken hebt) niet heel praktisch. Verder heb ik niets bijzonders op te merken over de uitstraling van het boek en doet de rest van het ontwerp wat het moet doen, zonder al te veel poespas.

Lees de vorige boekrecensie van Lisa: Rebels Lekker!

Mijn ervaring

Het is lastig om mijn ervaring met het journal enigszins objectief te verwoorden, omdat het van zoveel persoonlijke factoren afhankelijk is of je hier baat bij hebt. Wanneer je de beloftes in de introductie leest, krijg je het idee dat je na 9 weken getransformeerd bent tot een heel nieuw persoon. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik heb geen verbazingwekkende effecten opgemerkt. Ik zou zelfs niet eens weten of ik er überhaupt iets aan heb gehad. 

Zonder jullie lastig te vallen met een ellenlang verhaal over mijn leven (van de afgelopen negen weken), wil ik wel even kort toelichten wat hier wellicht een oorzaak voor zou kunnen zijn, zonder deze methode hier volledig de schuld van te geven. Ik had door de coronacrisis geen werk, waardoor de methode voor mij geen adempauze in een anders ontzettend drukke dag bood.

Om niet helemaal gek te worden, had ik al een vrij uitgebreid ochtendritme voor mezelf bedacht, met genoeg ruimte voor bezinning. Daarnaast ben ik gewend om te schrijven en heb ik verschillende stijlen van ‘journaling’ geprobeerd, waardoor ik wellicht kritischer ben of bepaalde positieve veranderingen al eerder heb ervaren. De vragen daagden mij niet genoeg uit om echt de diepte in te gaan, maar dit zou ook kunnen liggen aan mijn koeienletterhandschrift wat hier de ruimte niet voor overliet, haha. Ook het taalgebruik begon me op een gegeven moment tegen te staan. Dit had een iets te hoog Happinez-gehalte naar mijn mening. Hierdoor heb ik de theorieën wellicht minder aandachtig gelezen – wat zonde is, want juist hierin zit de verdieping van de methode. 

Magical Morning Routine review

Conclusie

Wanneer je wilt beginnen met schrijven of dit meer in je dagelijkse routine op wilt nemen en hier een steuntje in de rug bij zoekt, denk ik dat deze methode zeker geschikt voor je is. Ik denk dat het te weinig verdieping biedt voor iemand die al met enige regelmaat uit zichzelf schrijft. De methode kan je met name helpen om een (schrijf)routine op te bouwen en om vaste momenten in te lassen waarin je echt de tijd voor jezelf neemt. Doe je dit nog niet of weinig, dan is het zeker een mooi cadeautje aan jezelf of een vriendin!

Magical Morning Methode 
Jenny Schoenmann
Kosmos 
Prijs: €17,50
ISBN 9789021578279

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie