Home Blog Het is weer witte-sneaker tijd en deze wil je hebben!

Het is weer witte-sneaker tijd en deze wil je hebben!

door Willemijn van Elderen

Het mooie weer begint weer te komen, dus je mag al die warme schoenen weer inruilen voor sneakers. Heb je nieuwe vegan witte sneakers nodig? Geen paniek, Adidas komt namelijk met een nieuwe lijn Stan Smith schoenen, alleen deze keer met een milieuvriendelijke aanpak!

Vegan witte sneakers

Overal zit tegenwoordig plastic in of omheen. We doen ons best om er vanaf te komen; we gebruiken linnen tasjes, vermijden plastic om groenten, scheiden ons afval en ga zo maar door. Toch kunnen we er soms niet omheen… Want ja, schoenen kopen is stiekem wel leuk. Om even een beeld te geven van de hoeveelheid plastic in schoenen: 11 flessen. Ja, dat is veel – en dat vindt Adidas ook. Dat moet dus anders!

Primegreen

Primegreen is een (hoogwaardig) gerecycled materiaal dat maar liefst voor 50 procent uit oceaanplastic bestaat. De bovenkant van de nieuwe vegan sneaker bestaat hieruit. Zowel de veters als de buitenzool worden ook weer van gerecycled materiaal gemaakt; gerecycled polyester en rubber. Verder houdt de schoen nog wel dat mooie, groene hielstukje. Hierbij is de fijne combinatie gemaakt tussen het design en duurzaamheid.

Lees ook: Albert Heijn zegt plastic zakjes vaarwel! Milieuvriendelijke variant in de plaats

Nieuwe vegan witte sneaker van Adidas Stan Smiths PRIMEGREEN recycled polyster
De nieuwe vegan sneakers van Adidas en Sam Smith zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

Goed op weg

Stiekem is Adidas al een tijdje goed bezig. Zij hebben namelijk al sinds 2015 een samenwerking met milieuorganisatie ‘Parley for the Oceans’. Samen hebben ze in 2020 al meer dan 7000 ton plastic verzameld uit de oceaan. Dit plastic werd verwerkt in maar liefst 15 miljoen schoenen.

Hier blijft het voor Adidas niet bij, hun doel is namelijk om dit jaar 60 procent van hun producten te verduurzamen. Als je naar de schoenendoos kijkt, zie je al meteen dat Adidas bewust bezig is: ken je die kenmerkende blauwe doos (nog)? Die bestaat dus voor 90 procent uit gerecycled karton!

Plastic soep

Het plastic in de zee neemt met razend tempo toe. In 2050 zal er zelfs meer kilo plastic in de oceaan te vinden zijn dan vis (qua gewicht). Hierdoor zal het leven onder zee verwoest worden en niet hersteld kunnen worden. Koraalriffen zijn kwetsbaar en uit onderzoek blijkt dat ze extra kwetsbaar zijn voor plastic. Deze plastic soep brengt ook voedselvoorzieningen in gevaar. Actie ondernemen is dus van groot belang. Elke stap is er een, Adidas!

Nieuwe vegan witte sneaker van Adidas Stan Smiths PRIMEGREEN recycled polyster
Deze vegan sneakers zien er prachtig uit, niet? Beeld: Adidas

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Bron: Adidas, LiveKindly, Plastic Soup Foundation
Beeld: Adidas

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie