Home Blog Disney’s nieuwste cruise schip ‘Disney Wish’ krijgt vegan eten!

Disney’s nieuwste cruise schip ‘Disney Wish’ krijgt vegan eten!

door Willemijn van Elderen

Disney’s Cruise Line komt met een geheel nieuw schip; de Disney Wish. Deze zal voor het eerst uitvaren in de zomer van 2022 — mét vegan menu’s aan boord! Hierbij is het dus niet meer nodig om plantaardige dieetwensen door te geven, dergelijke gerechten staan namelijk gewoon op de menukaart! In ieder restaurant aan boord zijn vegan opties te vinden.

Vegan eten in Disney

Disney Cruise Line heeft altijd meer dan graag gerechten willen maken binnen bepaalde dieetwensen. Niet alleen voor mensen met een vegetarische/veganistische leefstijl, maar ook voor mensen met bepaalde allergieën of andere speciale wensen. “Het omgaan met allergieën en andere speciale behoeften vinden wij ontzettend belangrijk. We willen dat mensen met een gerust hart uit kunnen varen.” zegt Disney Cruise Line. Om deze reden zullen de chefs binnen ieder restaurant aan boord zorgen voor vegan opties op het menu. Disney Cruise Line wil vegans de kans bieden om van het ‘fun-focused’ dineren te kunnen genieten zonder dat zij zich apart gezet voelen.

“We willen dat mensen met een gerust hart uit kunnen varen”

Drie thema-restaurants

De Disney Wish zal uitgerust zijn met drie verschillende familie restaurants. Bij het restaurant ‘Arendelle: A Frozen Dining Adventure’ komt de wereld van Anna en Elsa tot leven door een immersieve manier van entertainen. Natuurlijk zullen de karakters zoals Olaf, Anna, Elsa en Kristoff onderdeel zijn van de show. Deze manier van entertainment zal ondersteund worden door gerechten met een Scandinavisch tintje. 

Daarnaast is er het restaurant ‘Worlds of Marvel’, wat ook weer een nieuw element is binnen Disney Cruise Line. Dit is namelijk het allereerste restaurant met een Marvel georiënteerde eetbeleving. Vanaf binnenkomst rol je als het ware in een Marvel verhaal, iedere bezoeker van het restaurant zal namelijk een interactieve rol spelen. Op de menukaart zullen gerechten staan afkomstig uit het Marvel Universe. Een reis vol verschillende smaken en invloeden dus!

Een ander restaurant is vernoemd naar het jaar waarin The Walt Disney Company is opgericht, namelijk 1923. Het is een elegant restaurant en de inrichting is een eerbetoon aan de gouden animatie-jaren. Op het menu staan gerechten waarbij de Californische afkomst duidelijk naar voren komt. Bij dit restaurant zijn twee dingen te verwachten: Namelijk Disney’s eigenzinnigheid in combinatie met de klassieke Hollywood glamour. 

Nog even geduld

De Disney Wish is inmiddels het vijfde schip binnen de Disney Cruise Line. Het schip zal ruimte hebben voor vierduizend passagiers en heeft in totaal 1254 suites. Zeventig procent van de kamers heeft een balkon en maar liefst negentig procent heeft uitzicht op het water. Het eerste seizoen van de cruise zal bestaan uit drie-nacht en vier-nacht cruises naar Nassau (Bahamas) en Disney’s privé eiland, Castaway Cay. Het schip zal uitvaren bij Port Canaveral in Florida. Helaas moeten we nog wel even op die dag wachten, aangezien het schip pas zal vertrekken op 9 juni 2022. Maar voor wie al wil boeken: dit is al mogelijk vanaf 27 mei 2021! 

Hoe zit het met de milieubelasting?

Hoewel het vegan eten van Disney natuurlijk een positieve ontwikkeling is, is er ook een andere kant van het verhaal. Cruises hebben namelijk een grote klimaatimpact. Door het gebruik van vervuilende stookolie als brandstof, dragen cruiseschepen enorm bij aan het broeikaseffect en aan luchtvervuiling. Daarnaast wordt het zeewater vervuild doordat (afval)water in zee wordt gedumpt. Volgens het CBS stoot een drie dagen durende cruise net zo veel CO2 uit als wanneer iemand één jaar lang vlees eet. Laat ons weten hoe jij hier tegenaan kijkt. Zou je als vegan op een cruise gaan?

Bron: Forbes, Milieucentraal, Voor de wereld van morgen

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en heel veel andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie