Home Lunch Vegan wentelteefjes van kerststol met rode bieten kiemen

Vegan wentelteefjes van kerststol met rode bieten kiemen

door Miriam Groot

Nog een halve kerststol over van de kerstbrunch? Maak er wentelteefjes van! Dit is een recept voor vegan wentelteefjes van kerststol met een gezonde twist: er gaan namelijk rode bieten kiemen op!

Vegan wentelteefjes van kerststol

Heerlijk, die kerstbrunch! Maar wat doe je de dagen erna met die halve kerststol? Hoe ouder die wordt, hoe minder lekker die gaat smaken. Niet als je er wentelteefjes van maakt! In dit recept laat ik je zien hoe je binnen tien minuten een portie vegan wentelteefjes van kerststol op tafel zet. Daarbij heb ik een fantastische tip (al zeg ik het zelf) voor een gezonde, maar funky topping. Rode bieten kiemen!

Wat zijn kiemen?

Als je mijn recepten een beetje kent, zul je zien dat kiemen er vaak in terugkomen. Kiemgroente zijn kleine groente ontstaan uit een zaadje. Een voorbeeld daarvan is taugé. Kiemgroenten worden als jonge plantjes geoogst, waardoor ze een enorm hoge concentratie aan vitamines, mineralen, enzymen en proteïnen bevatten. Deze hebben ze natuurlijk nodig om tot een grote plant te groeien, maar voordat dat gebeurt, kunnen ze al gegeten worden. Het zijn dus echt bommetjes vol goede voedingsstoffen!

Ons lichaam neemt de voedingsstoffen die net uit zaden ontkiemd zijn goed op. Hopelijk inspireert dit je om vaker kiemgroenten te eten! In dit recept gebruiken we rode bieten kiemen als topping. Het geeft een bijzondere smaak en ziet er superfeestelijk uit!

Nog meer recepten met rode bieten kiemen? Probeeer deze roze bircher muesli!

Waar kun je rode bieten kiemen kopen?

Rode bieten kiemen vindt je meestal in de biologische natuurwinkel, maar soms ook bij de grotere supermarkten als Albert Heijn en Jumbo. Een enkele keer kun je het zelfs vinden bij de Hoogvliet. Wil je meer weten over kiemen? Check dan vooral even de website van Van der Plas Sprouts, een van de grootste telers van kiemgroenten.

Let op: Zwangeren, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand worden door het Voedingscentrum afgeraden om kiemgroenten rauw te eten.

Vegan wentelteefjes van kerststol

Wentelteefjes van kerststol met rode biet kiemen

Miriam Groot
Nog een halve kerststol over van de kerstbrunch? Maak er wentelteefjes van! Dit is een recept voor vegan wentelteefjes met een gezonde twist: er gaan namelijk rode bieten kiemen op!
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 8 minuten
Gang Lunch, Nagerecht, Ontbijt
Keuken Vegan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 sneetjes kerststol het liefst leftover
  • 100 ml plantaardige melk
  • 1 el bloem
  • 1 tl kaneel
  • 30 g ongezouten plantaardige boter om in te bakken

Voor de toppings

  • 30 g rode biet kiemen
  • Poedersuiker
  • Optioneel: fruit als sinaasappel banaan en/of cranberry’s

Instructies
 

  • Mix de plantaardige melk met de bloem en kaneel in een diep bord. Wentel de sneetjes kerststol door het mengsel.
  • Verhit wat plantaardige boter in een koekenpan en bak twee sneetjes goudbruin aan beide kanten. Herhaal deze stap voor de rest van de sneetjes.
  • Serveer de wentelteefjes met poedersuiker, de kiemen en eventueel wat fruit.
Trefwoord kerst, kiemen, ontbijt, toetje
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Wentelteefjes van kerststol met rode biet kiemen

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Eens in de zoveel tijd breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Van der Plas Sprouts. Voor meer info: lees mijn disclaimer.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie