Home Lunch Havermout met mango, kokosyoghurt en alfalfa

Havermout met mango, kokosyoghurt en alfalfa

door Miriam Groot

Met havermoutpap kun je eindeloos variëren. Hier serveren we de havermout met mango, vegan kokosyoghurt en alfalfa. Check het recept hier.

Havermout met mango en kokosyoghurt: het recept van een wereldkampioen

Ik voel me sinds ik het WK Havermout 2021 heb gewonnen een beetje sociaal verplicht om recepten met havermout te maken. Of in ieder geval om op z’n minst elke dag iets van haver te eten, haha. In dit recept gebruik ik mijn basisrecept voor havermoutpap, maar gebruiken we een combinatie van toppings die je misschien niet zal verwachten. Mango en kokosyoghurt gaan goed samen, maar we serveren deze vegan ontbijtbowl ook met een plukje kiemen!

Wat zijn kiemen?

Als je mijn recepten een beetje kent, zul je zien dat kiemen er vaak in terugkomen. Kiemgroente zijn kleine groente ontstaan uit een zaadje. Een voorbeeld daarvan is alfalfa, de kiemen die we in dit recept gebruiken. Kiemgroenten worden als jonge plantjes geoogst, waardoor ze een enorm hoge concentratie aan vitamines, mineralen, enzymen en proteïnen bevatten. Deze hebben ze natuurlijk nodig om tot een grote plant te groeien, maar voordat dat gebeurt, kunnen ze al gegeten worden. Het zijn dus echt bommetjes vol goede voedingsstoffen!

Ons lichaam neemt de voedingsstoffen die net uit zaden ontkiemd zijn goed op. Hopelijk inspireert dit je om vaker kiemgroenten te eten! In dit recept voor havermout met mango gebruiken we dus alfalfa. Misschien een beetje vreemd en nieuw in je ontbijt, maar ik beloof je dat de voedingstoffen in de alfalfa een krachtige start van je dag zullen geven.

Waar kun je alfalfa kopen?

Alfalfa kiemen vind je in vrijwel alle supermarkten. Wil je meer weten over kiemen? Check dan vooral even de website van Van der Plas Sprouts, een van de grootste telers van kiemgroenten.

Let op: Zwangeren, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand worden door het Voedingscentrum afgeraden om kiemgroenten rauw te eten.

Havermout met mango, kokosyog en alfalfa

Havermout met mango, kokosyoghurt en alfalfa

Miriam Groot
Met havermoutpap kun je eindeloos variëren. Hier serveren we de havermout met mango, vegan kokosyoghurt en alfalfa. Check het recept hier.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Vegan
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 g havermout
  • 150 ml kokosmelk Alpro
  • 300 ml water
  • Snufje zout
  • Optioneel: ahornsiroop naar smaak

Voor de toppings

  • 250 g mango in blokjes
  • 4 el kokosyoghurt
  • 2 plukjes alfalfa

Instructies
 

  • Voeg de havermout, kokosmelk, het water en een snufje zout toe aan een pan en breng aan de kook. Wanneer het kookt, kun je het vuur op laag tot middelhoog zetten. Laat het rustig pruttelen voor 7-8 minuten en vergeet niet af en toe te roeren.
  • Verdeel de havermoutpap over twee kommen en serveer elke kom met de helft van de mango, twee eetlepels kokosyoghurt en de alfalfa. Voeg eventueel wat ahornsiroop toe naar smaak.
Trefwoord fruit, havermout
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Eens in de zoveel tijd breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Dit recept voor havermoutpap is gemaakt in samenwerking met Van der Plas Sprouts. Voor meer info: lees mijn disclaimer.

Verder lezen

3 Reacties

Isabelle de Jong 2 maart 2022 - 05:23

super bedankt!

Reageer
Zack 2 maart 2022 - 05:24

Kan ik hier ook eitwitpoeder in gooien? Ik wil het graag online bestellen (via https://www.flinndal.nl/ ) maar ik vraag me af of dat lekker is of er niet echt bij past.

Reageer
Miriam Groot 4 maart 2022 - 21:42

Hee Zack, jasoor, dit kan zeker!

Reageer

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie