Home Beauty en verzorging Menstruatieondergoed van Snuggs review: dit is comfortabel menstrueren!

Menstruatieondergoed van Snuggs review: dit is comfortabel menstrueren!

door Miriam Groot

Menstrueren: voor de een is het een maandelijkse worsteling, de ander moet zich een paar dagen aanpassen, maar zo ongeveer de helft van de bevolking doet het. Ik ben zelf iemand die worstelt, dus besloot ik om te kijken of het menstruatieondergoed van Snuggs bij mij past. Lees de review!

Ik heb Snuggs menstruatieondergoed nu al twee cyclussen gebruikt en kan er best het een en ander over vertellen. Het Tsjechische bedrijf (wohooo, Europees!) kwam op mijn radar via Instagram. Verschillende influencers en creators paradeerden met hun ‘period underwear’. Ik was benieuwd! Enneh, onderaan vind je een Snuggs kortingscode…

Wat is menstruatieondergoed en hoe werkt het?

Menstruatieondergoed is speciaal ondergoed dat je tijdens je menstruatie draagt om het bloed op te vangen. Je kunt het 8-12 uur lang dragen, daarna gooi je het gewoon in de wasmachine op 40 graden Celsius (na even afspoelen met koud water). In het kruis van de slip zit absorberend materiaal, waardoor je geen maandverband hoeft te dragen. Door een laagje synthetische stof kun je doorlekken voorkomen. Het is de bedoeling dat je het van tevoren een keer wast om die laag te activeren.

Het ondergoed is dus wasbaar, wat dus voor minder afval zorgt. Snuggs maakt haar menstruatieondergoed van biologisch katoen en TENCEL™ (en dat synthetische laagje dus). Velen gebruiken Snuggs tijdens de eerste en laatste dagen van hun menstruatie, sommigen zelfs de gehele periode.

Lees ook: Tencel: dit moet je erover weten

Menstruatieondergoed, menstruatiecup, tampons en maandverband: wat kies je?

Het aanbod van producten die je tijdens je menstruatie kunt gebruiken, wordt beter en beter met de tijd. Tegenwoordig vind je tampons, maandverband en inlegkruisjes van biologisch katoen en zonder giftige stofjes. Het blijft natuurlijk wel afval. Volgens Milieucentraal gooit een menstruerend mens in een heel leven gemiddeld 10.000 tampons en maandverbandjes weg. Tienduizend! Dat kan duurzamer, menstruatieondergoed is hiermee een goed alternatief.

Een menstruatiecup is niet voor iedereen weggelegd. Ik gebruik ‘m graag omdat ik veel bloed verlies, maar als extraatje én op de dagen dat ik weinig bloed verlies, is menstruatieondergoed nu mijn way to go. En over Snuggs ben ik dan ook zeer tevreden.

Voordelen van Snuggs menstruatieondergoed

  1. Het menstruatieondergoed van Snuggs is gemaakt van een dunne (1,5mm!), absorberende stof die niet aanvoelt als een gigantische maandverband in je broek. Nog nooit heb ik ook maar iets van een naadje gevoelt. Sterker nog: het voelt heel zacht aan. De period underwear verschuift niet tijdens het sporten, waardoor ik dan ook niet bang ben om door te lekken.
  2. De maten van Snuggs gaan van XXS tot 3XL. Grotere maten zijn altijd welkom, maar het is mooi dat het menstruatieondergoed niet bij XL stopt. Een maattabel vind je hier.
  3. Snuggs zijn verkrijgbaar voor verschillende momenten die aangegeven zijn met druppels van een tot vier. Je kent ze wel van de tampons en maandverbandjes: een druppel is weinig bloed, vier is veel.
  4. Tot mijn grote verbazing ruiken de slips niet wanneer je ze draagt. Misschien ken je die onprettige, muffe geur die gedragen maandverband kan hebben. Niet met Snuggs, dus. Door de gaatjes in het absorberende gedeelte, kan het bloed snel worden afgevoerd. Dit geeft een prettig, droog en daarmee schoner gevoel.
  5. Menstruatieondergoed is makkelijk schoon te maken. Voor gebruik was je het een keer om de absorberende laag te activeren. Daarna kun je het 8-12 uur lang dragen. Je verschoont het dus een tot twee keer per dag (afhankelijk van wat werkt voor jou). Volgens Snuggs gaan de onderbroeken 1-2 jaar mee. Dat klinkt goed!
Zo werkt menstruatieondergoed
Bron: Snuggs

Nadelen van Snuggs menstruatieondergoed

Persoonlijk ervaar ik geen nadelen van Snuggs, maar ik denk wel dat het wat inclusiever kan. Zo zie ik graag menstruatie boxershorts verschijnen, want niet alleen vrouwen menstrueren. Daarbij mogen de modellen in Snuggs wat diverser zijn, al werkt Snuggs wel samen met influencers in ‘alle soorten en maten’. Na het aankaarten van de mogelijkheid om breder te denken, gaf Snuggs aan daarmee bezig te zijn.

Welke Snuggs kies jij? + kortingscode

Ik testte verschillende soorten, zoals de Classic TENCEL™ Lyocell, Hugger, High Waist en de Brazilian. Dat is allemaal vrij persoonlijk, want de een houdt meer van hoge uitgesneden broekjes en de ander weer absoluut niet. Daarbij zijn ze bedoeld voor verschillende momenten tijdens de menstruatie (de bekende 1-4 druppels), dus kijk vooral lekker zelf rond in de webshop om te zien wat bij jou past. Met de code VEGGIE krijg je 15% korting op jouw Snuggs (geldt ook op voordeelpakketten)! Deze code is geldig t/m 23/02/2022.

Snuggs zijn te koop vanaf €32,- per stuk via de webshop. Bezorgkosten zijn gratis binnen Europa.

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Eens in de zoveel tijd breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Snuggs, maar onafhankelijk gepubliceerd. Ze hebben mijn tekst van tevoren niet mogen lezen en daarmee zijn er ook geen aanpassingen gedaan vanuit hun kant. Deze review is volledig gebaseerd op mijn eigen mening. Voor meer info over samenwerkingen: lees mijn disclaimer.

Verder lezen

5 Reacties

Amelie 18 februari 2022 - 13:02

Hoi Miriam,
Wat fijn! Ik ga het uitproberen. Bedankt voor je review!

Reageer
Esther 17 maart 2022 - 09:24

Bij mij werkt de code niet helaas, heb even naar Snuggs gemaild.
Hele fijne review, wil ze graag proberen!

Reageer
Anoniem 20 december 2022 - 19:24

Ik zal vast gehaat worden nu, maar toch. Biologisch gezien menstrueren toch echt alleen de vrouwen.

Reageer
Miriam Groot 21 december 2022 - 20:42

Nee joh, haten is niet nodig, maar je kunt je ook als man, non-binair of iets anders identificeren en evengoed menstrueren omdat je een baarmoeder hebt, toch?

Reageer
Caroline 20 augustus 2023 - 19:02

Mooimateriaal en broekjes, alleen jammer dat de randjes zo vreselijk snijden
Had iets beter afgew4kt kunnen worden, nu snijden ze in mijn been.
Jammer

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie