Home Lunch Vegan gevulde croissant met avocado en kiemen

Vegan gevulde croissant met avocado en kiemen

door Miriam Groot

Gevulde croissants zijn absoluut een foodtrend in 2022. Dat kan ook niet anders, want ze zien er prachtig uit. Zo maak je zelf een vegan gevulde croissant!

Vegan gevulde croissant

Dit is het ultieme ontbijt op een luie zondagochtend als je het mij vraagt. Een vegan gevulde croissant met alleen maar lekkers! Ik vulde ‘m met avocado’s uit het seizoen en kiemgroente, maar voel je vrij om voor een compleet andere vulling te gaan.

Probeer ook: Vegan ananascake met ‘roomkaasfrosting’

Meer over China Rose kiemen

De kiemen die ik hier heb gebruikt, zijn China Rose kiemen, die mooie groen-paarse kiemen die je ook wel in die trio bakjes in de supermarkt vindt. China Rose kiemen zijn radijskiemen en de enige kiem in twee kleuren. De groen-paarse kiemen hebben de scherpste smaak van de radijskiemen, een perfecte tegenhanger van de zachte avocado en (vegan) boterige croissant. Naast de klassieke radijsjessmaak zijn ze ook erg gezond en rijk aan vitamine B6, K en een bron van vitamine C en E. Wil je meer weten over kiemen? Check dan vooral even de website van Van der Plas Sprouts, een van de grootste telers van kiemgroenten.

Let op: Zwangeren, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand worden door het Voedingscentrum afgeraden om kiemgroenten rauw te eten.

Waar kun je vegan croissants kopen?

De beste vegan croissants haal je op zaterdag bij Viola’s Patisserie in Eindhoven, maar je kunt ze ook online bij haar bestellen. De AH basic croissants om af te bakken zijn ook vegan, maar check altijd de ingrediëntenlijst voor mogelijke wijzigingen in het recept.

Vegan gevulde croissant met avocado en China Rose kiemen

Gevulde croissants zijn absoluut een foodtrend in 2022. Dat kan ook niet anders, want ze zien er prachtig uit. Zo maak je zelf een vegan gevulde croissant!
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Frans, Vegan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 vegan croissants
  • 4 flinke plukken China Rose kiemen
  • 2 avocado’s
  • 4-6 trostomaatjes
  • 4 el pijnboompitten
  • 4 tl extra vierge olijfolie
  • Versgemalen peper en zout

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze bruin worden. Zet apart.
  • Halveer de croissants. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Haal de schil van het vruchtvlees en snijd de avocado’s in plakjes. Verdeel deze over de vier croissants.
  • Snijd de tomaatjes in plakjes en verdeel ook deze over de croissants, evenals de China Rose kiemen en de geroosterde pijnboompitten. Bestrooi met de extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak.
Trefwoord kiemen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Vegan gevulde croissant

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Van der Plas Sprouts. Voor meer info: lees mijn disclaimer.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie