Home Blog Wij eisen ijs! (vegan ijssalon Biki Gelato review)

Wij eisen ijs! (vegan ijssalon Biki Gelato review)

door Anne Speetjens

Ben je op zoek naar vegan ijs in een ijssalon, dan kom je vaak op sorbetijs uit. Niet bij vegan ijssalon Biki Gelato in Geleen, Zuid-Limburg (én online)! Lees de review!

Vegan ijs in Zuid-Limburg

Veganistisch ijs in de supermarkt vinden is tegenwoordig niet meer heel lastig, maar buitenshuis een ijssalon vinden met lekker vegan ijs dat géén sorbetijs is, is (in Zuid-Limburg in ieder geval) een hele opgave. Nu het weer wat beter weer begint te worden, wakkert mijn liefde voor ijs ook weer aan. Gelukkig is deze liefde niet onbeantwoord gebleven.

Ik kwam vegan ijssalon Biki Gelato tegen op de markt in Geleen, waar ik met Judith (je kent haar wel, De Bonus Vegan) ijs mocht proeven. Een weekje later ben ik teruggegaan met een vriendin die zelf niet veganistisch eet, om ook haar mening te horen (en dat was ook weer een extra reden om opnieuw ijs te gaan halen;) ).

Over vegan ijssalon Biki Gelato

Het eerste wat me opviel was, dat de mensen ontzettend aardig zijn en enorm veel liefde hebben voor wat ze doen. De eigenaren komen oorspronkelijk uit Letland. We hebben voornamelijk Engels met ze gesproken, al verstaan ze ook wel wat Nederlands. Ze maken al hun ijs zelf en van verse ingrediënten. Hun aardbeienijs is bijvoorbeeld gemaakt van aardbeien die ze de dag ervoor vers hebben gehaald. Alles wordt met liefde en de beste ingrediënten klaargemaakt — en dat proef je. 

Proef dit recept met ijs: Appel-kokos pannenkoeken à la mode

vegan ijs bij ijssalon biki gelato
Vegan ijs bij ijssalon Biki Gelato in Geleen

De smaken

Hiernaast viel het me op dat ze een enorm breed aanbod aan smaken hebben, van vanille tot appel koffie en whisky pinda — alles vegan. Ze experimenteren met alle mogelijke ingrediënten en tot nu toe ben ik nog door geen enkele smaak teleurgesteld. 

Het ijs is lekker romig, brokkelt niet en alle smaken zijn goed gebalanceerd. Als je even je ogen sluit, kun je je zo in Rome op een zonnig terrasje wanen. Ook mijn niet-veganistische vriendin vond het ijs hemels. Zij wil jullie vooral de tip geven om niet op safe te spelen en smaken die gek klinken juist uit te proberen. Bijvoorbeeld het Ciba ijs, met als smaken citroen, banaan en chocoladepudding.

De prijzen van het ijs in de vegan ijssalon zijn: 1 bolletje €2,50, 2 bolletjes €4,00 en zo verder.

Ook buiten Zuid-Limburg proeven van Biki Gelato’s vegan ijs?

Maar ook de lezers in het noorden van het land hoeven niet te vrezen, want ze verkopen ook via Thuisbezorgd en via hun Instagram. Bij dit laatste wordt het ijs op een speciale manier via de post opgestuurd, zodat het nog bevroren op de bestemming aankomt. Je kunt via Thuisbezorgd bekers van 500 gram bestellen, deze kosten €12,00 per beker. 

Conclusie

Biki Gelato heeft een groot aanbod van enorm lekker ijssmaken. Alles vers en handgemaakt. De prijzen liggen iets hoger dan gemiddeld, maar het is het absoluut waard.

Je vindt Biki Gelato op Markt 125, 6161 GP in Geleen of via Instagram.

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en heel veel andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie