Home Blog Tips voor studenten: vegan koken zonder keuken!

Tips voor studenten: vegan koken zonder keuken!

door Willemijn van Elderen

De meeste uitwonende studenten hebben een niet al te grote studio, kamer of appartement. Soms met geheel eigen keuken, soms met alleen een aanrecht, of misschien een gezamenlijke gedeelde keuken. Heb je een keer helemaal geen zin om met andere mensen te eten, de keuken te delen, of kun je wel wat inspiratie om vegan te koken gebruiken? Met deze tips zet jij binnen no-time een maaltijd op tafel zonder keuken!

Vegan koken zonder keuken: salades

Het maken van een salade is in hierboven genoemde situaties ideaal! Het enige wat je nodig hebt is een snijplank, een mes en een kom. Tegenwoordig kun je alle groentes al voorgesneden en gewassen kopen, dus als je geen eigen wastafel hebt is dat probleem ook opgelost. Daarnaast kun je met salades eindeloos variëren. En het voordeel is dat een salade ook nog eens gezond is — in de meeste gevallen dan. 

Vegan wraps

Wederom een gerecht waar je alleen een snijplank en mes voor nodig hebt: wraps! Hier kun je ook echt alle kanten mee op. Probeer eens verschillende groenten, misschien een variant met salsa, een variant met hummus. Wat je ook maar kunt bedenken; bijna alles kan op een wrap, so wrap it up!

vegan poké bowl met watermeloen tonijn

Vegan poké bowls

De poké bowl is een gerecht is dat uit Hawaii komt. Poke betekent ‘in plakken of stukken snijden’ en wordt vaak geserveerd met vis. Dit kan prima met allerlei soorten groenten en fruit, dus ook hierbij hoef je je niet te vervelen. Je dagelijkse dosis vitamientjes krijg je ook makkelijk binnen! Kant-en-klare (groente)rijst kan er ook zo door, aangezien dat in iedere supermarkt te koop is! Opwarmen zou eventueel nog in een magnetron kunnen, maar dat is absoluut niet noodzakelijk.

Handig: een kookplaat!

Voor het opwarmen of vegan koken is er nog een oplossing. Mocht je bijvoorbeeld alleen een aanrecht hebben, dan is een eenpits kookplaat een ideale aanvulling. Op deze manier kun je zelfs eenpansgerechten op tafel zetten. Daarnaast kunnen bovenstaande maaltijden uitgebreid of aangevuld worden met bijvoorbeeld lekkere vleesvervangers. Met de beste inductie kookplaat heb je de mogelijkheid om iedere dag weer iets anders op tafel te zetten; van chili tot een stoofpotje, van pasta tot bami en van soep tot stamppot! 

Makkelijk vegan ontbijt

Voor het ontbijt heb je over het algemeen geen kookplaat nodig, tenzij je pannenkoeken, wentelteefjes of een vegan Engels ontbijt wil maken. Maar er zijn genoeg andere ideeën! Zo kun je overnight oats maken, of dit heerlijke recept voor bircher muesli. O ja, voor iedereen die denkt dat je dit alleen als ontbijt kunt eten; hier is een recept voor bircher muesli met kiemen! Verder kun je natuurlijk variëren met yoghurt bowls, smoothie bowls of rijstwafels. Of gewoon een simpele boterham, natuurlijk. Succes!

roze bircher muesli met rode bieten kiemen

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie