Home Glutenvrij Roze smoothie bowl met framboos en bieten kiemen

Roze smoothie bowl met framboos en bieten kiemen

door Miriam Groot

Lekker voor op een warme dag: een felroze, gezonde smoothie bowl, bestaande uit bevroren banaan, framboos en krachtige bieten kiemen. Getopt met vers fruit en je favoriete toppings!

Smoothie bowl met framboos + een secret ingrediënt

A smoothie bowl a day keeps the doctor away, toch? Ik ben gek op smoothie bowls, vooral wanneer het wat warmer is. Ideaal om op een lekkere, frisse manier veel groente en fruit binnen te krijgen. Yes, ik zei het echt: groente! Het is supermakkelijk om wat groente mee te pureren in je smoothie. Zelf ben ik fan van bloemkool, courgette en spinazie, maar in dit recept gaan we een ietwat spannender ingrediënt gebruiken. Deze smoothie bowl met framboos bevat namelijk ook kiemen!

Wat zijn kiemen?

Je bent vast wel bekend met taugé, dat knapperige, witte worteltje. Taugé is een kiemgroente, een kleine groente ontstaan uit een zaadje. Kiemgroenten worden als jonge plantjes geoogst, waardoor ze een enorm hoge concentratie aan vitamines, mineralen, enzymen en proteïnen bevatten. Deze hebben ze natuurlijk al op voorraad om tot een grote plant te groeien, maar daarvoor kunnen ze al genuttigd worden. Het zijn dus echt bommetjes vol gezonde voedingsstoffen!

Wij mensen nemen de voedingsstoffen die net uit zaden ontkiemd zijn goed op. Vaker kiemgroenten eten, dus! In dit recept blenden we rode bieten kiemen door de smoothie. Je proeft ze nauwelijks, maar ze kunnen een boost aan je gezondheid geven!

Lees ook: Gezond ontbijt: roze bircher muesli

Waar kun je rode bieten kiemen kopen?

Rode bieten kiemen vindt je meestal in de biologische natuurwinkel, maar soms ook bij de grotere supermarkten als Albert Heijn en Jumbo. Een enkele keer kun je het zelfs vinden bij de Hoogvliet. Wil je meer weten over kiemen? Check dan vooral even de website van Van der Plas Sprouts, een van de grootste telers van kiemgroenten. Van der Plas zit in Broek op Langedijk, Noord-Holland (vlakbij waar ik geboren ben).

Let op: Zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand worden door het Voedingscentrum afgeraden om kiemgroenten rauw te eten.

Roze smoothie bowl met framboos

Roze smoothie bowl met framboos en bieten kiemen

Miriam Groot
Lekker voor op een warme dag: een felroze, gezonde smoothie bowl, bestaande uit bevroren banaan, framboos en krachtige bieten kiemen. Getopt met vers fruit en je favoriete toppings.
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Nagerecht, Ontbijt
Keuken Vegan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 milliliter plantaardige drink naar keuze
  • 5 bevroren bananen in stukken
  • 200 gram bevroren frambozen
  • 50 gram rode bieten kiemen houd eventueel wat plukjes apart voor de topping

Voor de toppings

  • Vers fruit zoals frambozen, aardbeien en blauwe bessen
  • Kokossnippers coquitos (mini kokosnootjes) of kokosrasp naar keuze
  • Rode bieten kiemen

Instructies
 

  • Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine of blender. Pureer tot een gladde, dikke massa. Als je niet zo’n sterke keukenmachine of blender hebt, zou je nog wat extra plantaardige drink of variatie op yoghurt kunnen toevoegen.
  • Verdeel over vier kommen en serveer met je favoriete toppings.
Trefwoord fruit, gezond, glutenvrij, zoet, zomer
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Van der Plas Sprouts. Voor meer info: lees mijn disclaimer.

Roze smoothie bowl met framboos

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie