Home Blog Vegan B&B De Groene Mus: Milieuvriendelijk verblijf met plantaardig ontbijt!

Vegan B&B De Groene Mus: Milieuvriendelijk verblijf met plantaardig ontbijt!

door Willemijn van Elderen

De Groene Mus is een duurzame, vegan B&B (Bed and Breakfast) in Wervershoof, Noord-Holland. Kom tot rust het IJsselmeer en geniet van het vegan ontbijt!

Duurzaam overnachten in vegan B&B De Groene Mus

Het dorpje Wervershoof in de provincie Noord-Holland is sinds kort een Bed and Breakfast rijker! En deze keer met een milieuvriendelijke visie. Zo zijn de kamers met natuurlijke materialen vormgegeven en kun je in de ochtend genieten van een vegan ontbijt. Er is geen televisie aanwezig in de kamers en de B&B staat nabij een meer, ideaal om even te detoxen en tot rust komen dus. 

Kamerkeuze

Bij De Groene Mus is er keuze uit twee verschillende kamers. De ‘Bamboo Room’ is een ruime kamer die zich bevindt aan de achterkant van het huis. Vanuit deze kamer is er uitzicht op het nabijgelegen meer. In de kamer staat een tweepersoonsbed en er is ruimte om meegebrachte kleding op te bergen. Naast de ruimte om spullen op te bergen, is er ook de mogelijkheid om even te relaxen. Er staan leunstoelen en daarnaast is er een ruime tafel aanwezig. Om bij het relaxen gehydrateerd te blijven is er ook voor gezorgd dat er in beide kamers koffie en thee gezet kan worden.

Lees ook: 12 x vegan hotspots in Gent

Ook kan er gekozen worden voor de ‘Room Gras’. Deze kamer begeeft zich aan de voorkant van het huis. Deze kamer kan echter alleen geboekt worden wanneer de ‘Bamboo Room’ niet geboekt is, zodat je echt tot rust kunt komen. De kamer heeft een extra hoog plafond en straalt rust uit. In de kamer staat een tweepersoonsbed en er kan gekozen worden voor een dubbel dekbed of twee enkele dekbedden. In deze ruimte is evenals gezorgd voor zitcomfort en opbergruimte.

Faciliteiten

De badkamer is kleurrijk vormgegeven en voorzien van dubbele wastafels, een inloopdouche en toilet. Voor shampoo en douchegel is gezorgd en haren drogen of stylen is mogelijk met de aanwezige föhn. Daarnaast zijn de handdoeken binnen handbereik. Vanuit de badkamer is er uitzicht op de natuurrijke omgeving van het huis. Naast de ruime badkamer is het mogelijk gebruik te maken van de gratis WIFI en de koelkast en koffie/thee staat ook tot de beschikking. In de tuin is er voldoende zitruimte met meerdere tafels en stoelen.

Plantaardig ontbijt: de keuze is reuze

Na een goede nachtrust kan er genoten worden van het plantaardige ontbijt bij De Groene Mus. Op het plantaardige menu staat bijvoorbeeld: Sojayoghurt met vers fruit en muesli, een broodmandje, havermoutpap met fruit, kleine pannenkoekjes, groenteomelet, wafels met jam, een Engels ontbijt of quesadillas met banaan en chocolade. Naast koffie en thee kan er ook gekozen worden voor een smoothie of sinaasappelsap.

Andere vegan B&B’s in Nederland

Bed and Breakfast De Groene Mus is zeker niet de enige plek om vegan te overnachten! Zo zijn er talloze plaatsen waar je als veganist terecht kunt. B&B Valkenbos in Den Haag bijvoorbeeld, Villa la Vida in Egmond aan Zee en Vegotel Blije in Blije.

Daarnaast zijn er accommodaties te vinden met vegan opties. Deze zullen dan niet geheel plantaardig zijn, maar bieden wel ruimte voor bezoekers met een plantaardige levensstijl. Een voorbeeld hiervan is Bed and Breakfast FireJuice in Amsterdam. Op verzoek vegan eten kan ook bij Bed and Breakfast Het Achterhuis in Dalfsen of B&B Kahakai op Texel.

Misschien heb je zelf al eens in een van deze B&B’s overnacht of heb je andere goede tips? Laat het ons weten in de reacties, we zijn benieuwd naar jullie ervaringen!

vegan b&b de groene mus

Bron: De Groene Mus, Enjoy The Vegan Movement

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

2 Reacties

Anja Magermans 9 juni 2021 - 19:52

Dag Veggiereporter 💚
Bij Bed and Breakfast 1889 in Sint Geertruid krijg je standaard een vegetarisch ontbijt en op verzoek van onze gasten maken wij met liefde een ontbijt dat alleen maar uit plantaardige producten bestaat.
Hartelijke groet, Anja.
http://www.bnb1889.nl

Reageer
Miriam Groot 10 juni 2021 - 09:42

Hee Anja, wat ontzettend leuk! Daar ben ik heel benieuwd naar!

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie