Home Diner Geroosterde bloemkoolsalade met kipstuckjes

Geroosterde bloemkoolsalade met kipstuckjes

door Miriam Groot

Bloemkool saai? Niet wanneer je het eet als geroosterde bloemkoolsalade met vegan kipstuckjes en een frisse peterseliedressing! Met zachte cannellinibonen is deze lauwwarme salade een heerlijke, gezonde en plantaardige maaltijd.

Geroosterde bloemkoolsalade

Vroeger vond ik bloemkool altijd ontzettend saai. Wel lekker, maar we aten het altijd gekookt en met een snufje nootmuskaat. Soms een kaassausje (zou ik nu een vegan variant voor nemen, natuurlijk). Tot ik ontdekte dat je deze kruisbloemige groente ook heel makkelijk in de oven kunt roosteren!

Met dit recept verras ik tegenwoordig mijn gasten. Voor mij fijn omdat het zo lekker simpel is, voor mijn gasten fijn omdat het vooral lekker is! De bloemkool rooster ik in de oven met wat kerrie en een uitje, de kipstuckjes bak ik apart en de dressing maak ik even snel met de staafmixer. Vervolgens gooi ik alle ingrediënten bij elkaar in een mooie schaal. Dat is alles! De salade is klaar.

Ook lekker met broccoli

Voor de verandering halveerde ik laatst de hoeveelheid bloemkoolroosjes voor deze geroosterde bloemkoolsalade en verving ik deze door broccoliroosjes. Dat werkt ook ontzettend goed! Het ziet er ook leuk uit op je bord, want die broccoli geeft toch net even wat extra kleur en structuur.

Meer maaltijdsalades

Als je ook zo gek bent op maaltijdsalades, dan wil je deze vast proberen! Lekker als diner, maar ook als bijgerecht of tijdens de vegan lunch!

Geroosterde bloemkoolsalade met kipstuckjes

Geroosterde bloemkoolsalade met kipstuckjes en bonen

Miriam Groot
Bloemkool saai? Niet wanneer je het eet als geroosterde bloemkoolsalade met vegan kipstuckjes en een frisse peterseliedressing! Met zachte cannellinibonen is deze lauwwarme salade een heerlijke, gezonde en plantaardige maaltijd.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 800 g bloemkoolroosjes vervang eventueel de helft door 400 g broccoliroosjes
 • 2 middelgrote uien
 • 1 prei in dunne ringen
 • 4 el milde olijfolie
 • 4 tl kerriepoeder
 • 20 g verse peterselie
 • 6 el plantaardige yoghurt
 • 2 el appel azijn
 • 800 g cannellinibonen in blik per blik uitlekgewicht 265 gram
 • 300 g kipstuckjes ik gebruikte Garden Gourmet Sensational filet pieces asian

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de grote bloemkoolroosjes en eventueel de broccoliroosjes. Snijd de ui in dunne partjes. Meng de bloemkool en ui met de prei, olie, kerrie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak voor 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
 • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een klein scheutje olie toe en bak de kipstuckjes voor 4-5 minuten. Schep regelmatig om.
 • Maak ondertussen de dressing. Doe de helft van de peterselie met de yoghurt en azijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
 • Spoel de cannellinibonen af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de rest van de peterselie fijn.
 • Meng de geroosterde groente met de bonen en de gesneden peterselie. Besprenkel met de dressing en verdeel de kipstuckjes erover.
Trefwoord diner, gezond, maaltijdsalade, salade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

De peterseliedressing over de salade met bloemkool

Verder lezen

3 Reacties

Femke 17 juni 2021 - 22:33

4 sterren
Hoi Mirjam! Ik heb dit recept laatst geprobeerd, maar kwam er in de winkel achter dat er waarschijnlijk iets niet klopt in het volgende: ”800 g cannellinibonen in blik uitlekgewicht 265 gram”. Ik vond in de AH namelijk blikjes van 200 g met een uitlekgewicht van 125 g… Bij het kopen van 4 blikjes van elk 200 g zou ik dus uitkomen op de 800 g aan bonen in blik die ik nodig heb voor het recept, maar dan is het totale uitlekgewicht 500 gr i.p.v. 265. Ik ben uiteindelijk maar voor 2 blikjes gegaan en dat leek mij voldoende voor het recept. 🙂

Reageer
Femke 17 juni 2021 - 22:35

Oeps, ik zie net dat ik je naam verkeerd schreef! Excuses 🙂

Reageer
Miriam Groot 18 juni 2021 - 09:27

Hmm wat vreemd! Ik heb zelf deze gebruikt: https://www.ah.nl/producten/product/wi188266/ah-cannellini-bonen-0, maar fijn dat de kleine blikjes ook werkten voor jou!

Reageer

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie