Home Diner Bloemkoolsalade met geroosterde pompoen en kiemen

Bloemkoolsalade met geroosterde pompoen en kiemen

door Miriam Groot

Deze lauwwarme bloemkoolsalade met geroosterde pompoen eet ik graag in de herfst, maar doet het eigenlijk elk seizoen goed. Lekker fris met granaatappelpitjes en knapperige kiemgroente!

Bloemkoolsalade met geroosterde pompoen: simpel en snel

Als je zin hebt in lekker veel groenten en niet al te veel moeite, is een gerecht met geroosterde groenten echt ideaal. Wist je dat je daar ook een fantastische lauwwarme salade mee kunt maken? In deze lauwwarme bloemkoolsalade met geroosterde pompoen, die je overigens ook koud kunt eten, roosteren we bloemkool en pompoen met baharat kruiden. Deze geven een warme smaak. De frisse granaatappelpitjes, vegan feta en knapperige kiemen zijn hier weer een mooie tegenhanger in.

Je kunt deze salade als stevige lunch nemen of als toevoeging bij het diner. Ik vind ‘m zelf in de nazomer ook lekker als maaltijdsalade, in de herfst rooster ik soms nog wat aardappeltjes mee. Heerlijk!

Proef ook deze variant: Geroosterde bloemkoolsalade met kipstuckjes

Meer over China Rose kiemen

De kiemen die ik in deze lauwwarme bloemkoolsalade met geroosterde pompoen heb gebruikt, zijn China Rose kiemen: die mooie groen-paarse kiemen die je ook wel in die trio bakjes in de supermarkt vindt. China Rose kiemen zijn de enige kiem in twee kleuren. De groen-paarse kiemen hebben de scherpste smaak van de radijs kiemen. Naast de klassieke radijsjessmaak zijn ze ook erg gezond en rijk aan vitamine B6, K, C en E. Wil je meer weten over kiemen? Check dan vooral even de website van Van der Plas Sprouts, een van de grootste telers van kiemgroenten. Je kent ze waarschijnlijk al van alle andere recepten met o.a. China Rose kiemen die ik mocht maken, zoals deze gevulde croissant met avocado en kiemen en deze vegan omelet van kikkererwtenmeel.

Let op: Zwangeren, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand worden door het Voedingscentrum afgeraden om kiemgroenten rauw te eten.

Bloemkoolsalade met geroosterde pompoen

Bloemkoolsalade met geroosterde pompoen en China Rose kiemen

Miriam Groot
Deze lauwwarme bloemkoolsalade met geroosterde pompoen eet ik graag in de herfst, maar doet het eigenlijk elk seizoen goed. Lekker fris met granaatappelpitjes en knapperige kiemgroente!
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
Keuken Vegan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g pompoen in blokjes
  • 400 g bloemkool in kleine roosjes
  • 120 g ongebrande amandelen
  • 4 el olijfolie
  • 1 el baharat (kruidenmix)
  • 80 g China Rose kiemen
  • 1/2 biologische citroen
  • 15 g verse peterselie
  • 15 g verse munt
  • 100 g vegan feta
  • 150 g granaatappelpitjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de uien en snijd in kwarten. Leg deze met de pompoenblokjes, bloemkool en amandelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de olijfolie en baharat er overheen en meng goed. Rooster voor 20 minuten in het midden van de oven.
  • Rasp de citroen en pers het sap eruit. Snijd de munt en peterselie grof.
  • Snijd de (vegan) feta in blokjes en meng deze met de kruiden, China Rose kiemen, citroenrasp en -sap. Meng met de geroosterde groente wanneer deze gaar en ietwat afgekoeld zijn.
  • Verdeel over vier borden en serveer met de granaatappelpitjes.
Trefwoord glutenvrij, maaltijdsalade, salade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Bloemkoolsalade met geroosterde pompoen

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Van der Plas Sprouts. Voor meer info: lees mijn disclaimer.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie