Home Blog Vegan hotspot: Wildgroei in Delft

Vegan hotspot: Wildgroei in Delft

door Miriam Groot

Middenin het centrum van het pittoreske Delft vind je de hotspot Wildgroei, een vegetarische en vegan lunchroom gerund door moeder en dochter. Samen met mijn eigen moeder ging ik langs om het menu te testen.

DSC_1263

Je kan zeggen wat je wil, maar Delft is gewoon een prachtige stad om in rond te lopen. Ik snap wel dat er zoveel toeristen op afkomen. Het centrum is gevuld met grote kerken, oude gebouwen en mooie grachten. Middenin het centrum van Delft, maar net buiten het toeristengebied, hebben moeder Els en dochter Nina de deuren van lunchroom Wildgroei geopend.

Het interieur

Samen met mijn moeder schoof ik aan in het sfeervolle tentje. De ruimte is gevuld met planten, verschillende tafels en stoelen (die toch weer bij elkaar passen) en natuurlijke kleuren. Super hip, daar hou ik wel van. Bij binnenkomst loop je langs de toonbank, waar al verschillende gerechten van achter het glas te bewonderen zijn. Dat beloofd veel goeds.

DSC_1256DSC_1267DSC_1258

De menukaart

Op de dag dat wij kwamen, was de lunchkaart net vernieuwd. Een nieuw gerecht is bijvoorbeeld de jackfruit saté. Da’s weer eens wat anders dan pulled jackfruit (ook niet verkeerd, trouwens). Wildgroei wordt verkocht als vega en vegan lunchroom, maar ik telde slechts één vegetarisch gerecht (en er staan best veel dingen op de kaart). Klinkt als een nadeel, maar ik werd daar echt superblij van. Het geeft aan hoe goed je veganistisch eten kunt maken, maar dus ook gewoon op de kaart kunt zetten in een restaurant.

Wat ik zo leuk vind aan Wildgroei, is dat ze goed, gezond en seizoensgebonden voedsel serveren. Veel vegan hotspots serveren vette burgers en suikerbommen van taarten. Dat kan heerlijk zijn, maar een gezonde hotspot stel ik ook enorm op prijs. Van zo’n goed gevulde linzensoep zoals ze die bij Wildgroei maken, kan ik echt genieten. Die namen we dus ook.

Verder lieten we ons verrassen met een proeverijtje. Deze bestond uit verschillende salades, brood, hummus, bietenpesto, ingelegde groenten en wat van die jackfruit saté. Als je niet weet wat je moet nemen, dan is dit echt de ideale oplossing. Als drankje koos mijn moeder thee met verse gember, sinaasappel en munt en ik ging voor de gember, tijm en limoen.

DSC_1271DSC_1274DSC_1277DSC_1281

What can I say? De plaatjes zeggen genoeg volgens mij. En check dat prachtige servies! Een deel hiervan wordt door vrienden van de dames gemaakt (heb ik ook zulke vrienden? Hit me up 🙂 ).

Dus ja, ben je in Delft: Wildgroei is de place to be. Je kunt er trouwens ook goed ontbijten, van wat ik op de kaart kon zien. Pannenkoeken, croissantjes en vers fruit enzo. Daar kom ik zeker nog een keer voor terug!

Je vindt Wildgroei in Delft op de Oude Kerkstraat 1. – https://www.wildgroei.co

Verder lezen

1 reageren

Jos 6 april 2019 - 08:24

Als ik een keer in Delft kom, ga ik hier zeker naartoe .??

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie