Home Blog Vegan Stories: Interview met Natuurell

Vegan Stories: Interview met Natuurell

door Miriam Groot

In de serie Vegan Stories vraag ik mede-bloggers het hemd van het lijfDeze keer is dat: Ellen van Natuurell. We praten over Red Een Legkip, moeder natuur en de Achterhoek. Lees snel verder!

Wie is Ellen, hoe zouden jouw vrienden je omschrijven?

“Dat zou je aan hen moeten vragen, maar ik hoop dat ze zeggen: bomvol liefde, betrouwbaar, enthousiast en passievol.”

Wanneer en waarom ben je veganistisch geworden? Hoe heeft deze reis eruitgezien, waar had je moeite mee en waarmee juist niet?

“Op mijn achtste besloot ik dat ik geen dieren meer wilde eten. Ik was dol op dieren, dus waarom zouden ze voor mij moeten sterven? Blijkbaar gaf ik een hele tijd daarvoor het vlees al stiekem onder tafel aan onze hond. Vegan werd ik een jaar geleden. Wij besloten om wat Red Een Legkip-kippen een fijn thuis te geven bij ons. Ze waren zo angstig en zo kaal, maar daar gingen we verandering in brengen door ze de kippen te laten zijn die ze behoorden te zijn. Helemaal gelukkig ging ik de volgende ochtend kijken of de dames lekker hadden geslapen. Toen lag één van de meiden dood in het legnest. Daar was ik zo intens verdrietig en boos om. Hoe oneerlijk het is dat we haar een mooi thuis konden geven en dat ze toen stierf na één dag in vrijheid. Dat was het moment dat ik dacht: Waarom werk ik in godsnaam nog mee aan dit soort verschrikkelijke praktijken?! Ik ben direct overgestapt op de vegan leefstijl.”

Merk je dat jouw keuze invloed heeft op de mensen om je heen?

“Niet echt. Ze zijn al gewend aan het feit ik vegetariër ben sinds klein meisje af aan, dus dit is niet zo’n grote omschakeling. Er zijn mensen die het super vinden dat we het ‘kunnen’. Iedereen kan het, dus zo spannend is het niet. En er zijn mensen die het maar raar vinden. Er werd zelfs gezegd: Ow, zitten jullie nu in een sekte? Ik weet dan nooit zo goed of ik daar heel hard om moet lachen of om moet huilen…”

Wat is jouw allerbeste vegan tip?

”Bouw het rustig op en leg niet te veel druk op jezelf. Echt niet alles gaat in één keer goed en waarschijnlijk blijf je soms een foutje maken. Dat doe ik ook. So be it.”

Zijn er ook absolute don’ts wanneer je wil overstappen naar een vegan leefstijl?

“Je aantrekken wat andere mensen van jou of jouw keuze vinden. Het is jouw leven, jouw keus (een verrekte mooie keus) dus houd vol.”

Wat zit er in jouw ultieme boodschappenmandje?

“Veel groentes, het liefst uit mijn eigen moestuin. Edelgistvlokken, lijnzaad, cashewnoten, Oatly Barista havermelk, heul veel Alpro, Punselie en Lotus koekjes, AH eigen merk ribbel bolognese chips. Like! Mayo. Flora Plant gezouten boter. En er is nog zoveel meer lekkers.”

natuurell met honden
Seychellen, La Digue, The Blue House. “Mijn absolute happy place. De hond op schoot is Oliver, mijn grote liefde daar. Niet tegen Lu en Toon zeggen.”

Waar gaat Natuurell over?

“Ik ben mijn site pas begonnen, die moet ik langzaamaan gaan vullen. Deze zal vooral gaan over: Plantaardige leefstijl (eten, kleding, beauty), juichen voor toffe mensen of merken en via de Plantaardige Praat video’s laten zien dat wij vegans helemaal niet zo raar zijn als sommige mensen denken ;).”

Wat maakt jou uniek in wat je doet?

“Ik heb deze vraag gesteld aan mijn Instavolgers op Natuurell, zij kunnen dat beter beantwoorden. Ik kreeg het vaakst de reactie dat ik het unieke bén, omdat er veel mensen de vegan lifestyle promoten, maar niet op de manier zoals ik dat doe. Zonder belerend vingertje, met enthousiasme, puur en oprecht. Dit soort opmerkingen maken me enorm blij.”

Wat vind je het allerleukst om te doen met Natuurell?

“De Plantaardige Praat video’s opnemen. Het is zo ontzettend mooi om mensen te ontmoeten die je snappen. Waar je geen uitleg aan hoeft te geven. Waar je je gevoelens over dit onderwerp mee kan delen, zonder dat er gelijk wordt geoordeeld over jou als persoon. En hopelijk kan ik er mensen mee aan het denken zetten.”

Werk je wel eens samen met bedrijven? Zo ja, wat is de leukste samenwerking die je tot nu toe gehad hebt? En wat maakte het dan zo leuk?

“Met Natuurell nóg niet, maar er zitten hele leuke dingen aan te komen…”

Hoe ga je om met bedrijven die geen budget hebben voor een samenwerking?

“Liever ga ik niet op in op dat soort voorstellen, want ik vind het te belangrijk om ‘onze markt’ niet kapot te maken door dingen maar gratis te doen. Daar kunnen we geen hypotheek mee betalen. Maar ik juich wel graag voor personen of bedrijven die ik zelf echt onwijs tof vind. Daar wordt niet om gevraagd. Dat doe ik gewoon omdat ik dat mooi vind om te kunnen doen en op die manier kan ik het ook gewoon op mijn manier doen.”

Wat is het grootste compliment dat je ontvangen hebt van een volger?

“Dat zijn de berichten wanneer je mensen aan het denken hebt gezet of wanneer ze zelfs al zijn overgegaan naar een plantaardig dieet of geheel vegan leefstijl. Dan maakt mijn hart echt meerdere sprongetjes.”

Ontvang je wel eens kritiek? Zo ja, wat is die kritiek en hoe ga je hiermee om?

“Ow, ja joh. Het vlees eten is zo normaal geworden, dat je toch vreemd bent met onze manier van leven. Over het algemeen kan ik het heel goed van me af laten glijden… Over het algemeen…”

Wie is jouw allergrootste voorbeeld? Wat heb je van deze persoon geleerd?

“Klinkt wellicht wat cheesy, maar ik word dolgelukkig van the one and only Moeder Natuur. Ik kan ontzettend hyper van haar worden en ontzettend relaxed. Ze is er altijd, komt ook altijd weer terug hoe slecht we ook met haar omgaan. En ze is machtig krachtig. Wat een wereldwijf.”

Heb je nog toekomstplannen met Natuurell? Leuke samenwerkingen, of zijn er dingen waar je van droomt?

”Er zitten wat dingen aan te komen waar ik nog even niets over kan zeggen, maar ik kan niet wachten om daar mee los te gaan. En qua samenwerking ben ik dol op de bedrijven waar ik mijn ‘liefdes’ voor maak. Zoals Floraplant, Clipper, Alter Eco, Tomasu (soja saus), Shop like you give a damn, de vega slager, etc etc.”

Wat is jouw favoriete…

Eetadres: “Vegan friendly: Entree 1863 in Doetinchem en Vegan: Konijnenvoer in Arnhem.”
Gerecht: “Alles pasta.”
Instagram-pagina: “Dat zijn er zoveel! Maar als ik er een moet kiezen is het @de_nobele_hoeve. Omdat Margarit een heldin is en omdat bij haar de dieren mogen leven, zoals ze horen te leven. In vrijheid.”
Kitchen tool: “De keuken is mijn grootste vijand. Maar ik ga voor de oven.”
Kledingstuk: “Mijn vegan Dr. Martens.”
Motto: “Nöhlen is dodelijk (Achterhoeks hè).”

Wat zou je met ons willen delen?

“Wees lief voor elkaar.”

natuurell vegan stories

Meer verhalen lezen? Je vindt alle Vegan Stories hier!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

1 reageren

Plantaardige Praat met Miriam | The Veggie Reporter | Natuurell 29 juli 2020 - 13:59

[…] mocht ik in haar Vegan Stories shinen een paar dagen geleden. In deze serie interviewt zij mede bloggers over hun vegan verhaal, […]

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie