Home Beauty en verzorging Boekrecensie: clean mind, clean body

Boekrecensie: clean mind, clean body

door Laura Verstraaten

Geen detox, geen militaire discipline. Maar laagdrempelige oefeningen richting een gezond leven. Tara neemt je in Clean mind, clean body in 28 dagen mee naar nieuwe gewoontes. Lees de review!

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Laura het nieuwe boek van Tara Stiles. Benieuwd? Lees snel verder!

Clean mind, clean body: het programma

Dit boek van Tara Stiles helpt je eigenlijk richting zelfcompassie en helpt je beter met jezelf in contact komen. Het concept van Clean mind, clean body is dat je in vier weken je leefstijl transformeert middels allerlei tips, opdrachten en zelfreflectie. Zowel fysiek als mentaal. De eerste week is gericht op geestelijk ontgiften, waarna je in de tweede week met spiritualiteit aan de gang gaat. Vervolgens is het lichaam aan de beurt. Zo worden je eetgewoontes onder de loep genomen, krijg je uitleg over het belang van ‘clean’ eten en krijg je nieuwe inzichten in functioneel bewegen. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk over hoe je ook ná de 28 dagen je nieuwe leefstijl kunt onderhouden.

Praktisch en laagdrempelig

In het boek wordt uitleg afgewisseld met simpele meditatie oefeningen en enkele yoga of tai chi houdingen. Deze worden duidelijk geïllustreerd met foto’s. Aan de hand van Ayurveda leer je meer over de dosha’s en welke dosha het beste bij je past. Er staan ook (erg lekker klinkende) recepten in, zoals een smoothie met kurkuma, gember, banaan en mango of zelfgemaakte ice tea. 

Lees ook: Boekrecensie: F*ck like a goddess

Conclusie

Ik heb het boek niet van week tot week gevolgd, maar ik heb er per onderwerp opdrachten uit gehaald. Deze waren simpel te volgen en vooral gemakkelijk te implementeren in een druk leven. Daardoor is het een praktisch boek waar je echt iets aan hebt. Het is ook zeker een leuk cadeau voor wie meer balans kan gebruiken in een druk leven.

Clean mind, clean body
Tara Stiles
KOSMOS
Prijs: €19,88
ISBN 9789021 584256

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie