Home Beauty en verzorging Vegan gezichtsverzorging: mijn favoriete producten

Vegan gezichtsverzorging: mijn favoriete producten

door Miriam Groot

Eerlijk? Ik ben een noob als het op verzorging aankomt. Ik draag zelden make-up. Toen ik ooit bij de Lush voor advies kwam, werd mij gevraagd waarmee ik mijn gezicht schoonmaak. Stond ik dan met mijn bek vol tanden, want dat doe ik nooit. Ja, onder de douche. Werkt shampoo dan ook niet reinigend voor je gezicht?

IMG_4370-01

Lees hier over mijn favoriete haarverzorgingsproducten!

Puberhuid
Het is niet dat ik nooit geleerd heb om mijn gezicht te reinigen. Ik weet nog heel goed hoe mijn moeder me meenam naar de drogist om een reinigingsproduct uit te zoeken. Dat moest ook wel, gezien de dikke laag make-up die ik dagelijks op mijn gezicht smeerde. Daarbij had ik een ‘puberhuidje’. Geen acné, wel veel puistjes. Verzorging was essentieel.

Inmiddels heb ik geen last meer van puistjes. Ik draag ook al jaren geen make-up meer. Maar de laatste twee / drie jaren werd mijn gezicht steeds droger. Het krijgt ook nogal wat te verduren op een gemiddelde dag. Ik besloot een (goedkope Action) huidolie te gaan gebruiken om de droogheid te verminderen, maar ik had geen idee van wat er nu eigenlijk in zat. Heel natuurlijk was het niet, want ik kon geen enkel ingrediënt op het label ontcijferen. En vegan was het al helemaal niet.

Lush
Inmiddels ben ik door het flesje olie heen. De reserve heb ik weggegeven. Sinds een jaar gebruik ik een serum bar van Lush (de Full of Grace). Deze is natuurlijk en bevat essentiële oliën, vitamines, mineralen en kruiden die kalmerend werken en het vooral goed doen op een droge huid. Prima spul, fijn dat het ook nog natuurlijk en vegan is, maar mijn gezicht blijft droog. Vooral in de winter heb ik niet genoeg aan dit serum. De rest van mijn huid wordt er wel heel blij van, maar mijn gezicht heeft wat anders nodig. Ik was dan ook heel blij toen ik van Wat Maakt Je Mooi wat producten mocht uitproberen. Bij deze een korte review.

IMG_4349-01

Flower power face cleanser
Hier ben ik zó blij mee. Een tijdje geleden gebruikte ik een fluffy body butter van hetzelfde merk en sindsdien ben ik gek op alles wat fluffy of foaming in de naam heeft zitten. Deze Flower power face cleanser ruikt fris, wat bloemig zelfs (o vandaar de ‘flower’). Met een houten lepeltje haal je wat uit het potje en met je vingers breng je dit aan op je gezicht. De cleanser begint gelijk te schuimen en dat maakt het spul echt super zacht. De ingrediëntenlijst bestaat onder andere uit camelia- en kokosolie, koren- en lotusbloem en de blauwe kleur komt van een bepaald soort klei, namelijk kaolin klei. Klinkt allemaal fijn ..en zo voelt het ook.

IMG_4352-01

Cornflower hydrosol
Nadat ik de cleanser heb afgespoeld, spuit ik wat van deze cornflower hydrosol op mijn gezicht. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar ik voel gelijk dat het mijn huid kalmeert en hydrtaeert. Niet zo gek, aangezien er ‘hydro’ in de naam zit. Hydrosol zelf staat voor bloemenwater. Dat verklaart ook waarom het hoofdingrediënt korenbloemwater is.

IMG_4350-01

Beauty face oil
Ik sluit de dagelijkse routine af met een paar druppels van deze beauty face oil. Dit voelt als het belangrijkste onderdeel van de routine. Als ik dit niet doe, lijkt het wel allemaal voor niets te zijn geweest (niet dat je gezicht verzorgen veel moeite kost). Deze gezichtsolie is speciaal bedoelt voor een droge en gevoelige huid. Er zitten verschillende soorten oliën in en allemaal hebben ze een eigen functie. De een is licht, heeft een hoog gehalte aan vetzuren en zorgt ervoor dat je huid de olie goed opneemt, de ander helpt met herstel en dan zit er nog een beetje rozenolie in voor de fijne geur. Omdat gezichtsolie blijkbaar niet goed opgenomen wordt als de huid niet vochtig is, zorg ik dat mijn huid vochtig genoeg is van de hydrosol. Dat zijn dus van die dingen die ik niet weet over gezichtsverzorging. Maar hee, je bent nooit te oud om te leren!

Scrub
Op dit moment zijn dit alle producten die ik voor mijn gezicht gebruik. Daarnaast scrub ik een (soms twee) keer per week met de Ocean Salt gezichts- en body scrub van Lush. Die vind ik echt héérlijk, maar ik vind het ook leuk om nieuw dingen uit te proberen. Misschien moet ik me toch maar wat meer in dit onderwerp gaan verdiepen…

Wat zijn jouw favoriete producten voor gezichtsverzorging? Ik ben benieuwd!

instagramfacebookyoutube

IMG_4346-01

Disclaimer

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie