Home Blog Vegan finds: Mepal kommen, koekjes zonder palmolie en Yogi & Yousef’s dadels

Vegan finds: Mepal kommen, koekjes zonder palmolie en Yogi & Yousef’s dadels

door Miriam Groot

In de rubriek Vegan finds deel ik spiksplinternieuwe, vegan producten met jullie. Deze week zijn dat: de lekvrije, Cirqula multikommen van Mepal, heerlijke, biologische Farm Brothers koekjes en dadels en dadel spreads van Yogi & Yousef’s.

Hier vind je Vegan finds #1!

Farm Brothers bio Brownie Almond en Maple Pecan koekjes

Zonder palmolie

Nieuw zijn de twee soorten Farm Brothers bio koekjes in de smaken Brownie Almond en Maple Pecan. Heerlijke, knapperige koekjes met ieder hun eigen smaakbeleving (ik kan niet kiezen!), maar het leukste is dat ze gemaakt worden zonder palmolie. Dat kunnen we helaas niet van veel koekjes zeggen. You go Farm Brothers!

Jeugdherinneringen

Deze koekjes brengen mij terug naar mijn jeugd. Vooral de Maple Pecan koekjes doen mij denken aan vroeger. Sommigen vinden ze lijken op zandkoekjes. Ik niet zo, in ieder geval niet op de zandkoekjes die ik vroeger met mijn moeder en met vriendinnetjes maakte. Wel doen ze me denken aan van die volkoren biscuitjes die ik soms als tussendoortje kreeg. Wat was dat altijd een feest. Hebben jullie ook van die herinneringen?

Aanrader?

Kijk, koekjes zijn koekjes. Het is een traktatie, maar o wat zijn deze lekker zeg. Gewoon een goed, knapperig koekje waar superveel liefde in zit. De Brownie Almond zijn vol van smaak, echt zoals een brownie is. De Maple Pecan doet me dus denken aan die heerlijke koekjes uit mijn jeugd. Ik heb net koekjes gebakken, maar als mijn eigen amandel-chocoladekoeken op zijn, ga ik deze weer kopen. Zin in!

De koekjes van Farm Brothers zijn voor €2,99 te vinden bij bijna alle supermarkten.

Mepal Cirqula multikommen

Nieuwe kleuren

De Cirqula multikommen van Mepal kende ik al. Ik heb er flink gebruik van mogen maken tijdens mijn verjaardags- en afscheidsfeestje, maar doe dat nog steeds dagelijks. Toen ik zag dat er nieuwe kleuren uitkwamen, dacht ik gelijk: die moet ik inslaan! En wat zijn ze prachtig. De nieuwe Cirqula multikommen zijn verkrijgbaar in de kleuren nordic berry (bordeauxrood), nordic pine (donkergroen), nordic denim (donkerblauw) en nordic blush (lichtroze).

Lekvrij

Ze heten natuurlijk niet voor niets MULTIkommen. Deze kommen zijn overal goed voor. Je kunt er je kliekjes in bewaren, zowel in de koelkast als in de vriezer, je kunt je kliekjes erin opwarmen in de magnetron en je kunt ze als beslag- én serveerkommen gebruiken. Maar misschien wel het belangrijkste: je kunt ze zonder zorgen in je tas stoppen, want deze kommen zijn hartstikke lekvrij. Geweldig, want ik neem graag overnight oats mee voor onderweg. Nooit hoef ik me zorgen te maken dat de havermelk en havervlokken door mijn tas zwemmen.

Aanrader?

Ja, deze kommen van Mepal zijn een absolute aanrader. De mooiste kleur vind ik nordic berry. Wat jij?

De multikommen van Mepal zijn vanaf €5,49 te koop via www.mepal.com.

Yogi & Yousef’s dadels, Date Spread en Lemon Coco Spread

Zonder suiker

Ik heb laatst een maand zonder toegevoegde suikers geleefd. Het was even wennen, maar uiteindelijk heeft het me best veel goeds opgeleverd. Ik ben bewuster van de hoeveelheid suikers in voedsel en ik eet er simpelweg minder van. Wel vond ik het lastig om een fijne, zoete spread voor op mijn crackers te vinden. Yogi & Yousef’s dadelspeads bleken het antwoord op deze vraag. De Lemon Coco is zooooo lekker op een rijstwafeltje! Zo vol van smaak!

Op brood en in baksels

De (h)eerlijke dadels van Yogi & Yousef komen uit Saoudi Arabië. Deze zijn supervol van smaak. Hartstikke lekker om zo te snacken! De spreads vind ik nóg fijner, want die kun je, naast op je broodje smeren, heel erg goed in baksels gebruiken. Zo heb ik in mijn chocolade-avocado mousse een eetlepel dadelspread gebruikt in plaats van siroop of suiker. Yum!

Aanrader?

Dit is een absolute aanrader, ja. Dadels zijn een goede manier om door die suikercraving heen te komen. Als snack, of als smaakmaker in recepten. Waarom dan Yogi & Yousef’s dadels? Nou, die zijn verantwoord geplukt, onbewerkt én verpakt in een biologisch afbreekbare verpakking. Klinkt als een goede deal, toch?

De dadels en dadel spreads van Yogi & Yousef kun je vanaf €2,50 vinden bij Ekoplaza en via www.yogiyousef.com.

Hebben jullie één of meerdere van deze producten geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie ervan vinden!

instagram – facebook – youtube

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie