Home Blog Boekrecensie: 50x avondeten zonder vlees

Boekrecensie: 50x avondeten zonder vlees

door Rachel Meertens

In 50x avondeten zonder vlees kun je allerlei inspiratie opdoen om een vegetarische pot op tafel te zetten. Aan het begin van het boek wordt uitgelegd waarom minder vlees eten een goed idee is, gevolgd door tips om gezond eten makkelijker te maken. Daarna wordt over gegaan op de recepten, met als afsluiter tips om de groenten die je hebt, op te maken. Bovendien zijn alle gerechten klaar binnen 30 minuten!

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Rachel 50x avondeten zonder vlees van Jennifer en Sven. Benieuwd? Lees snel verder!

50x avondeten zonder vlees: echt alleen avondeten

Zoals de titel al doet vermoeden, worden er in dit boek alleen warme en avondmaaltijden besproken. Toetjes en ontbijtjes e.d. zal je hier dus niet tegenkomen. Ieder recept heeft een foto van het eindresultaat. Wat verder opvalt, is dat er ook foto’s toegevoegd zijn van de ingrediënten per recept. Zo kun je dus in een oogopslag zien wat je nodig hebt om het gerecht te bereiden. Onderaan de pagina staat ook de voedingswaarde van ieder gerecht per persoon. 

Niet voor de doorgewinterde vega(n)

Persoonlijk denk ik dat dit boek vooral geschikt is voor mensen die nog gewend zijn om (veel) vlees te eten en eens willen proberen vegetarisch te eten. Ook zou het boek gebruikt kunnen worden om inspiratie op te doen om eens iets anders te eten als je niet weet wat je wil eten. De gerechten zelf zijn naar mijn idee niet heel vernieuwend of spannend, dus voor een doorgewinterde vega(n) die van koken houdt, zal het boek wat minder geschikt zijn. Voor een beginnende kok of voor studenten die net op zichzelf zijn gaan wonen, zal het een uitkomst kunnen zijn om alle vleesetende huisgenoten ook eens een vegetarisch gerecht te laten eten.

Aanrader?

Al met al denk ik dat dit een geschikt receptenboekje is wanneer je wil beginnen met minder vlees eten niet weet hoe je dit lekker kunt maken. Voor mensen die niet gewend zijn veel te koken en voor mensen die gewend zijn (veel) vlees te eten, is dit een laagdrempelig beginpunt. Een makkelijk en snel hulpmiddel op naar een duurzamere keuken dus!

50x avondeten zonder vlees
Jennifer & Sven
Kosmos uitgevers
Prijs: 15,99
ISBN 978 90 215 8043 2

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de nieuwste artikelen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie