Home Blog 6 redenen om je nú aan te melden bij de Fair Future Generators

6 redenen om je nú aan te melden bij de Fair Future Generators

door Lauri van Oosterom

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar? En wil je je samen met leeftijdsgenoten inzetten om deze wereld een beetje duurzamer en groener te maken? Alleen weet je niet zo goed hoe? Dan is het klimaattraineeship de Fair Future Generators van Milieudefensie echt iets voor jou! Dit traineeship start direct na de zomervakantie. Bij de Fair Future Generators leer je alles over klimaatrechtvaardigheid en ontwikkel je je eigen skills en talenten. Perfect toch! Twijfel je nog? Laat je dan overtuigen door deze zes redenen om je nú aan te melden bij de Fair Future Generators.

1. Je leert allerlei leuke leeftijdsgenoten kennen

Heb jij veel vrienden die zich inzetten om de wereld een stukje beter te maken? Of moet je juist eeuwige discussies voeren en word je daar stiekem een beetje moe van? Tijdens dit traineeship leer je leeftijdsgenoten van alle achtergronden uit Zuid-Nederland kennen, en ga je samen aan de slag bij een inspirerend klimaatproject bij jou in de buurt. Zo kun je bijvoorbeeld helpen om kleding op een leuke manier een nieuw leven te geven bij The Swapshop. Of ga je aan de slag bij de Brabantse milieufederatie. Tof, hè? Wil jij liever aan de slag met de organisatie van een duurzaam evenement? Ook dat is mogelijk!

Woon je niet Brabant, Limburg, Zeeland, Rotterdam of Nijmegen? Dan kan je natuurlijk alsnog meedoen, want ook in de regio Noord en regio Midden zijn tal van leuke projecten.

2. Je kunt je eigen skills en talenten ontdekken

Wat vind jij leuk om te doen? En waar ben jij goed in? Dat is soms nog best lastig om te ontdekken, nietwaar? Tijdens het klimaattraineeship krijg je 4 maanden lang actieve begeleiding van experts en een persoonlijke coach. Je spreekt elke twee weken met jouw coach en met de andere deelnemers om de verschillende projecten te bespreken. Jouw coach denkt met je mee: wat past goed bij jou? Waar haal jij energie uit? Welke activiteit zorgt bij jou voor een glimlach om je gezicht? Al deze kennis en vaardigheden kan je weer meenemen in je zoektocht naar een duurzame (bij)baan, of helpt je bijvoorbeeld om een vervolgopleiding uit te kiezen. 

3. Je hoeft geen ervaring te hebben

Weet jij nog niet zoveel over klimaatrechtvaardigheid? Nog nooit gehoord van het woord permacultuur? Heb je geen groene vingers, maar zou je wel graag willen helpen met het aanleggen van een stadstuin? Dan ben je bij dit klimaattraineeship aan het juiste adres. Je hoeft namelijk helemaal geen expert te zijn. Juist niet, want je kunt bij de Fair Future Generators alles leren. Samen met jouw coach bekijk je welk project het beste bij jou past. Tussendoor worden er ook verschillende (online) workshops georganiseerd over actievoeren, inclusiviteit, projectplanning en nog veel meer. De skills die je daar leert, kun je niet alleen tijdens het traineeship, maar ook in de toekomst op tal van plekken gebruiken.

4. Gratis inspirerende trainingsweekenden in de natuur

Ja, je leest het goed. Als je deelneemt aan de Fair Future Generators ga je twee keer volledig gratis een weekend weg. Wie zegt daar nou nee tegen?! Het eerste trainingsweekend (9 tot en met 11 september) draait vooral om kennismaking. Tijdens dit weekend leer je de andere deelnemers kennen en leer je meer over klimaatrechtvaardigheid, inclusiviteit en nog veel meer. Hierna ga je actief aan de slag met een project bij jou in de buurt. Vervolgens duik je tijdens het tweede trainingsweekend (18 tot en met 20 november) meer de diepte in. Je krijgt dan workshops en trainingen van tal van experts uit het werkveld. Hartstikke leerzaam dus! Oh en uiteraard krijg je tijdens deze weekenden heerlijk biologisch én vegan eten. En kun je tijdens de pauzes wandelen in de natuur. Psst: je krijgt ook nog eens een reiskostenvergoeding. Ben jij al overtuigd? 😉

5. Leerzame en leuke activiteit naast je studie of werk

De hele dag op school of in de bibliotheek zitten, naar colleges gaan en daarna vakkenvullen bij de supermarkt… Dat kan soms best saai zijn, niet? Kan jouw leven wel wat pit gebruiken? Bij de Fair Future Generators ga je, naast je studie of werk, aan de slag met inspirerende projecten bij jou in de buurt. Projecten waar jij energie van krijgt en veel voldoening uit kunt halen. Bovendien staat het ook nog eens mooi op je cv. Je krijgt namelijk na afronding van het traineeship een certificaat. Wil je graag een aanbevelingsbrief? Dat kan geregeld worden! 

Het is wel belangrijk om minimaal 8 uur per week beschikbaar te zijn (16 uur mag ook). Zorg er dus voor dat je voldoende tijd in je agenda vrijhoudt voor de Fair Future Generators. 

6. Je bouwt een groen netwerk op

Je leert niet alleen leeftijdgenoten uit de buurt kennen, maar ook tal van experts uit het werkveld. Ideaal om je netwerk op te bouwen, want wie weet waar deze mensen jou nog eens mee kunnen helpen. Bovendien kan jij na afloop na de Fair Future Generators jouw skills misschien wel inzetten bij een van deze duurzame organisaties. Kortom, een unieke kans om een groen netwerk op te bouwen en te werken aan jouw toekomst.

Fair Future Generators is een project dat vanuit de maatschappelijke diensttijd wordt georganiseerd. Ben je enthousiast? Meer over alle voorwaarden om mee te doen vind je hier. Wil jij je meteen aanmelden? Super! Dat kan hier.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fair Future Generators. Voor meer info: lees mijn disclaimer.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie