Home Blog Boekrecensie: Easy Vegan (deel 1)

Boekrecensie: Easy Vegan (deel 1)

door Suus van der Veer

Sanne van Rooij van Living The Green Life laat met Easy Vegan zien dat vegan eten makkelijk en snel kan. Het vegan kookboek bevat recepten die je zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds kunt maken met slimme to go-tips. Zeker de beginnende veganist zal hier wat aan hebben. Dit is tevens het eerste boek uit de serie Easy vegan van Living the Green Life. 

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Suus Easy Vegan van Living The Green Life. Benieuwd? Lees snel verder!

Easy Vegan: de uitstraling

Het boek is compact, maar niet klein. Een perfect formaat om in de keuken neer te leggen tijdens het koken. Daarnaast heeft het boek een persoonlijke touch door het verhaal van Sanne. De foto’s zijn duidelijk en je krijgt hierdoor gelijk zin om het gerecht te maken. De tekst staat er overzichtelijk in. Dat vind ik persoonlijk altijd erg belangrijk bij een kookboek: je moet in één oogopslag kunnen zien waar je was gebleven in het recept. 

Niet alle recepten hebben foto’s en dat vind ik erg jammer. Het is net wat aantrekkelijker om een recept te maken als je er een beeld bij hebt. De foto’s die erin staan, zijn wel duidelijk en leuk vormgegeven. 

Vegan voor beginners

Dit boek is echt bedoeld voor mensen die net zijn begonnen met vegan eten of het graag eens willen uitproberen. Er staat veel informatie in over wat handig is om in huis te hebben, veelgestelde vragen en tips om de gerechten to go mee te nemen. Ook staan er een paar handige basisrecepten in en zijn de gerechten simpel. Voor de ervaren veganist of hobbykok zal het boek dus niet heel spannend zijn, maar voor de beginner is dit ideaal. 

All day long

Het leuke aan dit boek vind ik dat er recepten in staan voor de hele dag. Van ontbijt tot diner, van snacks en zoete lekkernijen. Als beginnend veganist kan het echt fijn zijn om hier wat inspiratie uit op te doen! 

Oeps, foutje!

Ik heb een paar recepten doorgelezen en uitgeprobeerd, maar sommige recepten kloppen helaas niet helemaal. Soms ontbreekt er een duidelijke omschrijving of de hoeveelheden kloppen niet. Lees dus eerst het recept goed door en kijk of je het begrijpt! Er staan helaas een paar slordigheidfoutjes in… 

Conclusie: ik vind het een leuk boek, maar wel basic. De beginnende veganist zal er wat aan hebben, maar voor degenen die al langer veganistisch eten is het niet heel speciaal. Hen verwijs ik door naar de nieuwere Easy Vegan kookboeken.

Easy Vegan (deel 1)
Living The Green Life
Kosmos
Prijs: €22,50
ISBN 9789021565699 

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie