Home Blog Boekrecensie: Damn Horny

Boekrecensie: Damn Horny

door Lisa

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, bekend als het duo van feministisch platform Damn Honey, hebben een erotisch boek samengesteld als een ode aan wat seks voor niet-cismannen allemaal is en kan zijn. Ze beschrijven hun boek Damn Horny als een pleidooi om schaamteloos van dit alles te genieten.

Damn Horny: queer as fuck, ver weg van de male gaze

In hun podcast Damn Honey bespreken zij ‘alle shit waar vrouwen* van deze tijd mee moeten dealen’. Het ook het taboe op seksualiteit is daar een voorbeeld van.. De meeste seksverhalen worden verteld vanuit een mannenblik. Marie Lotte en Nydia hebben het heft in eigen handen genomen om samen met hun favoriete feministen een geweldige erotische verhalenbundel samen te stellen, die ‘queer as fuck en ver weg van de male gaze’ is.

Aan Damn Horny hebben allerlei verschillende auteurs meegeholpen zoals Stella Bergsma, Babs Gons, Maud Wiemeijer, Tatjana Almuli, Jeanette Chedda, Kaat Bollen en Nanoah Struijk. Op deze manier is er een boek ontstaan waarin meer dan twintig diverse verhalen elkaar afwisselen. Met dikke konten en dikke buiken, strap-ons, non-binaire personen, seks met een handicap, communicatie in bed en klungelseks. Daarnaast hebben Marie Lotte en Nydia ook hun Honeys, de podcast-luisteraars en Instagram-volgers. gevraagd om hun eigen sexy fantasieën anoniem te delen. ‘Waar krijg jij de hots van? De antwoorden hierop zijn door het boek heen verdeeld, soms bestaande uit slechts een paar woorden maar ook als volledig uitgewerkt scenario.

Lees ook: Boekrecensie: Yes, baby

Prachtige illustraties

Op de kaft en door het hele boek heen staan prachtige erotische lijnillustraties van Linda Rusconi. Een zeer leuke bijkomstigheid als je het boek koopt: lezers kunnen met hun aankoopbewijs kans maken op een eigen erotisch portret door Linda Rusconi!

Hopelijk biedt dit boek je een aantal nieuwe perspectieven op hoe seksualiteit beleefd kan worden. Je leest vast een erotisch verhaal waarin je je zelf niet zo goed zult herkennen, maar je wordt ook op nieuwe spannende ideeën gebracht. De gedachte erachter die Marie Lotte en Nydia willen uitdragen spreekt mij vooral enorm aan. Hopelijk zet dit anderen aan tot meer seksverhalen waarin allerlei verschillende soorten mensen zich kunnen herkennen. Dit vraagt om een vervolg!

Lees ook: De seksuele voorlichtingsles krijgt een upgrade

Damn Horny. Hete verhalen zoals je ze nooit eerder las. 
Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen
Blossom Books
Prijs: €19,99 als paperback, €9,99 als e-book via bol.com
ISBN 978 94 634 9234 8

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de nieuwste artikelen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie