Home Glutenvrij Pasen voor twee: vogelnestjes van chocolade (vegan)

Pasen voor twee: vogelnestjes van chocolade (vegan)

door Miriam Groot

De meest schattige hapjes voor tijdens Pasen zijn bij uitstek deze no bake chocolade vogelnestjes met mini paaseitjes. Met knapperige kokosvlokken, pure chocolade en een snufje kaneel.

Naar recept gaan

Instafamous

Als je me volgt op Instagram, zul je mijn favoriete ‘coconut clusters’ of kokosrotsjes misschien al eens gezien hebben. Dit zijn een soort pindarotsjes, maar in plaats van pinda gebruik ik kokossnippers. Hoe leuk is het dat je deze ook in een Pasen gerelateerd jasje kunt stoppen?!

Geroosterde kokossnippers

Voor een extra knapperig hapje voor bij de koffie, is het belangrijk dat je geroosterde kokossnippers gebruikt. Je kunt ze even kort voor 5-10 minuten roosteren in de oven op 170 graden, maar als je dit recept helemaal no bake wil houden, kun je dat ook makkelijk in een koekenpan doen. Net als met pijnboompitjes!

Leuk om met de kinderen te maken

Ik vul deze schattige vogelnestjes van chocolade met marsepeinen paaseitjes van de Lidl. Deze zijn vegan. Je kunt ze ook vullen met die gekleurde, gepofte rijst snoepjes, of gewoon met andere paaseitjes. Versier ze zoals jij dat wil. Dit is trouwens ook een leuk vegan recept om tijdens Pasen met kinderen te maken!

Nog meer recepten voor een Pasen voor twee?

Probeer deze dan eens!

Toch voor een grotere groep, of gewoon omdat je er zin in hebt? Dan ga je deze recepten leuk vinden:

Vogelnestjes van chocolade

Miriam Groot
De meest schattige hapjes voor tijdens Pasen zijn bij uitstek deze no bake chocolade vogelnestjes met mini paaseitjes. Met knapperige kokosvlokken, pure chocolade en een snufje kaneel.
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Snack
Keuken Vegan
Porties 6 nestjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram kokossnippers geroosterd
  • 100 gram pure chocolade
  • 1/2 theelepel kokosolie
  • snufje kaneel
  • snufje zout
  • Kleine paaseitjes*
  • 6 muffinvormpjes

Instructies
 

  • Smelt de chocolade au bain marie. Dat houdt in dat je de chocolade smelt in een (glazen) schaal die je boven een pannetje met heet tot kokend water hangt.
  • Roer de kokosolie, kaneel en het zout door de gesmolten chocolade. Roer dan de kokosvlokken door de chocolade tot ze allemaal bedekt zijn met het mengsel.
  • Verdeel de kokossnippers over 6 muffinvormpjes. Ik gebruikte siliconen muffinvormpjes, maar je kunt ook papieren gebruiken en deze in een muffinbakblik zetten. Zorg ervoor dat er een kuiltje in het midden van de kokossnippers zit, zodat het op een klein bakje of vogelnestje lijkt.
  • Laat de vogelnestjes harden in de koelkast.
  • Verdeel wat paaseitjes over de hard geworden chocolade vogelnestjes en geniet!

Notities

* Ik heb de marsepeinen paaseitjes van de Lidl gebruikt. Deze zijn vegan!
Trefwoord chocolade, dairy-free, dessert, gluten free, lente, less than 10 ingredients, pasen, snacks, spring, sweet, under 30 minutes, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie