Home Blog Verpakkingsvrij boodschappen laten bezorgen: in Amsterdam kan het

Verpakkingsvrij boodschappen laten bezorgen: in Amsterdam kan het

door Miriam Groot

Als je écht je best wil doen om niet bij te dragen aan de plastic soup, kun je vegan en verpakkingsvrij boodschappen doen. In verschillende steden kun je bij winkels je zelf meegebrachte potjes vullen, maar in Amsterdam kun je nu ook verpakkingsvrij laten bezorgen!

Verpakkingsvrij in Amsterdam en omstreken

Vegan en verpakkingsvrij boodschappen geleverd aan huis, dat klinkt toch als een heerlijke luxe. Jesse de Wit regelt het met zijn start-up Verpakkings Vrij Vegan. Wekelijks brengt hij onder andere plantaardige varianten op yoghurt, melk en kaas, kiemen, burgers, noten, zaden en granen rond. Het enige wat jij hoeft te doen, is klaarstaan met lege potjes.

Boodschappen doen zonder plastic of verpakking is in de supermarkt vrijwel onmogelijk, althans, voor veel producten. Alternatieven voor zuivel en vlees zijn veelal verpakt in plastic, tot ergernis van Jesse de Wit. Hij bedacht een oplossing en ging ervoor: met zijn bakfiets brengt hij nu wekelijks plasticvrije boodschappen rond in Amsterdam en omstreken. Die bakfiets is natuurlijk ook de reden dat Jesse voor nu alleen in Amsterdam rondfietst. Back to basic: lokaal en ecologisch verantwoord.

Verpakkings Vrij Vegan boodschappen review

Dat moet natuurlijk getest worden. Helaas ben ik zelf niet woonachtig in de hoofdstad van Nederland, maar mijn nicht Ilja is dat wel. Een paar dagen van tevoren gaf zij haar bestelling door via verpakkingsvrijvegan.nl, op vrijdag stond Jesse met haar boodschappen op de stoep. Weliswaar met de elektrische auto vanwege een lekke fietsband, maar absoluut niet minder vrolijk of zonder aandacht voor de klant. Integendeel!

In zijn kofferbak — normaal gesproken dus in de bakfiets — lag van alles. Kokoschips, rozijnen, lijnzaadkrackers, cashewnoten: you name it. De sojadrink en sojayoghurt werden getapt uit verkoelende boxen (zie foto 1). Een ontzettend leuke en bijzondere ervaring en absoluut voor herhaling vatbaar!

In Ilja’s ‘boodschappenmandje’ zaten alleen maar aanraders:

  • 500ml sojayoghurt
  • 1x kiemgroente
  • 1x Watson camemberti
  • 1x Watson walnut camemberti
  • 1x zadencrackers
  • 1 portie vegan bitterballen

Kleine fun fact: Jesse heeft inmiddels een nieuwe bakfiets (niet te missen, kijk maar). Hopelijk mag deze vrolijke wereldverbeteraar snel bij jou op de stoep staan om je voorraadpotten weer te vullen!

Voor meer info: check de website van Jesse op www.verpakkingsvrijvegan.nl.

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie