Home Lunch Vegan tuna melt met kikkererwten kiemen

Vegan tuna melt met kikkererwten kiemen

door Miriam Groot

Je favoriete vegan tuna melt tosti, maar dan met een twist! Kikkererwten kiemen zijn gezond, eiwitrijk en voegen een stukje knapperigheid toe. Ontdek ze hier!

Vegan tuna melt tosti: zo maak je dat!

De student in mij kwam weer helemaal naar boven toen ik voor het eerst vegan tonijn in de supermarkt zag liggen. Dat met een plakje vegan kaas en twee sneetjes brood. Een vegan tuna melt tosti: wat wil een mens nog meer?!

Nou ja, op zich wilde ik wel meer. De basis van die tosti staat als een huis, maar in dit geval is less is more niet aan de orde. Een uitje, wat kruiden en kikkererwten kiemen maken deze tosti wat-ie moet zijn. Probeer het zelf!

Wat zijn kiemen?

Als je mijn recepten een beetje kent, zul je zien dat kiemen er vaak in terugkomen. Kiemgroente zijn kleine groente ontstaan uit een zaadje. Kikkererwten kiemen, de kiemen die we in dit recept gebruiken, zijn daar een voorbeeld van. Kiemgroenten worden als jonge plantjes geoogst, waardoor ze een enorm hoge concentratie aan vitamines, mineralen, enzymen en proteïnen bevatten. Deze hebben ze natuurlijk nodig om tot een grote plant te groeien, maar voordat dat gebeurt, kunnen ze al gegeten worden. Het zijn dus echt bommetjes vol goede voedingsstoffen!

Ons lichaam neemt de voedingsstoffen die net uit zaden ontkiemd zijn goed op. Hopelijk inspireert dit je om vaker kiemgroenten te eten! In dit recept voor een vegan tuna melt tosti gebruiken we dus kikkererwten kiemen. Het is natuurlijk niet nodig om ze erin te stoppen, maar ik beloof je dat ze echt wat toevoegen!

Waar kun je kikkererwten kiemen kopen?

Kikkererwten kiemen vind je in veel biologische supermarkten en groothandels. Wil je meer weten over kiemen? Check dan vooral even de website van Van der Plas Sprouts, een van de grootste telers van kiemgroenten.

Let op: Zwangeren, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand worden door het Voedingscentrum afgeraden om kiemgroenten rauw te eten.

Vegan tuna melt met kikkererwten kiemen

Vegan tuna melt met kikkererwten kiemen

Miriam Groot
Je favoriete vegan tuna melt tosti, maar dan met een twist! Kikkererwten kiemen zijn gezond, eiwitrijk en voegen een stukje knapperigheid toe. Ontdek ze hier!
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 sneetjes brood
  • 2 plakken vegan ‘kaas’
  • 30 g kikkererwten kiemen
  • 1 blikje of potje vegan ‘tonijn’
  • 2 el vegan mayonaise
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 2 el verse peterselie grofgehakt
  • 1 tl sriracha
  • 20 g plantaardige boter
  • Versgemalen zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Laat de vegan tonijn uitlekken indien nodig. Meng in een kom met de vegan mayonaise, gesnipperde rode ui, peterselie en sriracha (meer of minder naar keuze). Breng op smaak met zout en peper.
  • Besmeer een zijde van elke snee brood met plantaardige boter en draai om. Verdeel het vegan tonijnmengsel, de vegan kaas en de kikkererwten kiemen over twee van de sneetjes. Druk de andere sneetjes er bovenop (met de beboterde kant aan de buitenkant).
  • Bak de tuna melt tosti’s goudbruin aan beide kanten. Serveer warm.
Trefwoord vegan kaas, vegan vis
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Dit recept voor vegan tuna melt is gemaakt in samenwerking met Van der Plas Sprouts. Voor meer info: lees mijn disclaimer.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie